x

Uskoro počinje prodaja ulaznica za najveći sportski događaj u Srbiji

Uskoro počinje prodaja ulaznica za najveći sportski događaj u Srbiji

Kraljica sportova kuca na naša vrata. Smotra najboljih atletičara sveta u prestonici Srbije zakazana je za period od 18. do 20. marta 2022. godine kada će pod svodovima Štark Arene biti održano Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani.


Ulaznice za najveći sportski spektakl ikada organizovan na našim prostorima uskoro kreću u prodaju. Zvanični partner za prodaju karata za ovaj planetarni atletski skup je firma Tickets na web lokaciji tickets.rs.


Svetsko prvenstvo u atletici u dvorani 2022


Srbija i grad Beograd ugostiće preko 1000 atletičara, trenera i oficijalnih lica iz više od 150 zemalja sveta. Najveća imena, asovi kraljice sportova sa svih strana meridijana boriće se za titulu svetskog šampiona upravo u našem gradu, a među njima biće i svetski rekorder u skoku motkom Armand Duplantis, svetska šampionka na 1500 m Sifan Hassan, bronzana sa olimpijskih igara u Tokiju na 400 m prepone Femke Bol, dvostruki olimpijski osvajač zlatne medalje i svetski rekorder u bacanju kugle Rajan Krauzer.


Atletika koja je temelj i polazište svih sportova nastavlja sa tradicijom organizacije velikih takmičenja u gradu na ušću dve reke, našem Beogradu. Više od pola veka, tačno 52 godine,  proteklo je od kako je Beograd bio domaćin četvrtih Evropskih atletskih igara u dvorani, u najboljoj arena kraljice sportova u tom vremenu, premda improvizovanoj u Hali 1 Beogradskog sajma. Odlična borilišta donela su tri nova svetska rekorda i odluku evropske atletske kuće da se od 1970. godine održavaju evropski šampionati u dvorani.


Pre devet godina naša zemlja bila je domaćin SPAR Evropskom prvenstvu u krosu, a pre više od četiri godine ugostila je najbolje atletičare starog kontinenta, na Evropskom šampionatu u dvorani 2017.godine. Organizacija ovog takmičenja je po mišljenju stručnjaka donela niz novina koji su postali standardi za naredna prvenstva. 


Verujemo da će Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani 2022. pomeriti sve granice i biti sinonim za kvalitet, efikasnost i gostoprimstvo planetarnih atletskih smotri. 


Datum: 22.11.2021. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...