x

Radnički do trijumfa u završnici meča

Radnički do trijumfa u završnici meča Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog su u desetom kolu Arkus lige za muškarce po drugi put ove sezone savladali ekipu Crvene zvezde u Beogradu rezultatom 29:28, poluvreme 16:18 i tako širom odškrinuli vrata plej-ofa. Nakon ovog kola, Kragujevčani zauzimaju četvrto mesto na tabeli A grupe sa 10 osvojenih bodova, 4 više od najbližih konkurenata.

Priželjkivali su Šumadinci da se ponovi prethodna sezona, kada su upravo protiv večerašnjeg rivala u hali „Šumice“ overili vizu za plej-of. Susret je bolje otvorio domaćin i već na isteku prvog minuta došao do vođstva 2:0, koje je održavao sve do rezultata 7:5. Činilo se u tim trenucima da je važnost meča sputala ruke gostima, koji nikako nisu mogli da dođu do svoje prepoznatljive igre. Zatvorio je domaćin unutrašnju igru sa pivotom i tako izolovao ubojitog Davidovića. Golovima Tubića i Barudžića, Kragujevčani stižu do prvog izjednačenja (7:7, 10min.), no to je kratko trajalo. Crvena zvezda ponovo uspostavlja svoj ritam i prednsot od 2 gola razlike, a najveću prednost beležimo u 17. minutu (14:10). Nakon minuta odmora šefa struke Teodorovića, gostujući igraći hvataju zalet i nakon 9 minuta igre smanjuju rezultat na samo gol minusa (16:15, 26.min). Odgovorio je domaćin i na veliki odmor se odlazi rezultatom 18:16.

Preslikan scenario je viđen i u prvoj trećini drugog dela igre, kada Radnički dolazi do svoje igre, pojačava agresivnost u fazi odbrane iz koje dolazi do lakih golova, a nakon kontre Barudžića dolazi do izjednačenja u 42. minutu (22:22), potom i do vođstva 22:23 golom Utvića. Serijom 3:0 Beograđani prave kambek, vraćaju prednost na 25:23, a nedugo zatim i 26:24. Ispostavilo se da je to bio poslednja prednost domaćina. Stanojev poravnava rezultat u 52. minutu (26:26), a čini se prelomni trenutak se dogodio u istom minutu kada Zlatanović zaustavlja udarac Matičića u kontranapadu. Radnički ponovo dolazi do 2 gola prednosti (26:28), no domaći igrači uspevaju da izjednače (28:28) i uvode utakmicu u dramatičnu završnicu, koju šutem sa 9 metara rešava Kasalović u poslednjem minutu i tako stavlja tačku na I za konačnih 28:29 i znak za veliko slavlje rukometaša Radničkog.

Svi igrači Radničkog su dali svoj maksimum borbenosti, požrtvovanosti i discipline u igri. Iako do kraja regularnog dela prvenstva predstoje četiri utakmice, Radnički je napravio veliki iskorak u trci za doigravanjem Arkus lige.

U redovima domaćina najefikasniji je bio Viktor Matičić sa 11 pogodaka, dok su kod Radničkog najraspoloženiji bili Stefan Stanojev sa 9 i Miloš Barudžić sa 8 postignutih golova.

Igrač utakmice: Stefan Stanojev (Radnički)

RK Crvena zvezda Grundfos – RK Radnički: 28:29 (18:16)

Beograd: Hala “Šumice”. Gledalaca: 350
Sudije: Nenad Nikolić, Dušan Stojković. 
Sedmerci: C. zvezda 6 (6), Radnički 5 (5)
Isključenja: C. zvezda 8 min, Radnički 8 min

Crvena zvezda: Đurović 4, Horvat 3, Simić, Nenadić 1, Jović, Gemaljević (11 odbrana), Majes, Jelić, Matičić 11, Blagojević 3, Laković, Marinković, Kikanović, Vučićević 4, Petrović 2, Atanasov.

Radnički: Tubić 3, Prodanović , Davidović, Mutavdžić, Dobrosavljević, Kasalović 2, D. Petrović (1 odbrana), Barudžić 8, Knežević 1, Utvić 5, Stevanović, L. Đerić 1, Stanojev 9, Maljević, P. Petrović, Zlatanović (11 odbrana).

U narednoj utakmici 11. kola Arkus lige, Radnički će ugostiti osmostrukog šampiona, ekipu Vojvodine iz Novog Sada u subotu 27. novembra.

Datum: 22.11.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...