x

Borovčanin najavio Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu

Borovčanin najavio Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta i predsednik Nacionalnog komiteta za borbu protiv govora mržnje Nenad Borovčanin obišao je reprezentativce Srbije u hokeju na ledu i najavio zajedničke aktivnosti u borbi protiv mržnje tokom predstojećeg Svetskog prvenstva koje se održava u Beogradu.

Tačno u 12 sati, reprezentativci Srbije u hokeju na ledu premijerno su prikazali nov dres, ali i potvrdili da ispod njega imaju nešto još bitnije - srce koje kuca protiv mržnje.

Tako je zvanično najavljena zajednička akcija Nacionalnog komiteta za borbu protiv govora mržnje i Saveza hokeja na ledu Srbije tokom predstojećeg Svetskog prvenstva u hokeju na ledu od 09. do 15. aprila u Beogradu.

Na prvoj utakmici prvenstva između Srbije i Belgije, u sredu, 9.4.2014, od 20:30, članovi Komiteta, ambasadori zemalja učesnica i ljubitelji najbržeg sporta ubaciće plišane igračke na led nakon prvog gola.

"Hokejaši imaju lepu tradiciju da na prvoj utakmici prvenstva publika baca plišane igračke na teren, koje se kasnije  doniraju domovima za nezbrinutu decu. Na otvaranju će biti ambasadori zemalja koje učestvuju i članovi Komiteta i ideja je da sve igračke koje zajedno sakupimo do tad, nakon ubacivanja na led, poklonimo deci Prihvatilišta, koja će izvesti i početni udarac. Možda među njima rastu naslednici Igora Trifunovića i Milana Lučića", u veselom tonu zaključio je Borovčanin.

Reprezentativci Srbije su potvrdili odlučnost u borbi protiv mržnje i pozvali navijače da im fer navijanjem pomognu u borbi za plasman u viši rang, a Nenadu Borovčaninu su poklonili dres sa potpisima i zahvalili na podršci Ministarstva omladine i sporta.

Na svetskom šampionatu će pored domaće selekcije Srbije učestvovati i reprezentacije Australije, Belgije, Estonije, Izraela i Islanda. Turnir se igra po jednokružnom ligaškom sistemu ("svako sa svakim").Datum: 02.04.2014. Autor: Igor Bećirić

PROČITAJTE JOŠ...