Koplje letelo do evropskog srebra - Adriana Vilagoš vicešampionka Evrope

Foto: SAS
 
 

Evropsko prvenstvo za  juniore i juniorke održava se u Talinu, Estoniji od 15. do 18. jula 2021. godine. Našu zemlju predstavljalo je četiri atletičara i osam atletičarki,  osvojene su dve srebrne medalje.

Srpska kraljica sportova ostvarila je neverovatan uspeh na ovom šampionatu. Ivana Ilić postala je prva sprinterka u istoriji Srbije koja je osvojila medalju na Evropskom prvenstvu. Ona je postala vicešampionka Evrope nakon što je trku na 100 m istrčala za 11.42 s i kao drugoplasirana prošla kroz cilj. Takodje, Ilićka je zauzela i sjajno četvrto mesto u trci na 200 m.

Ivana Ilić juniorska evropska vicešampionka

Neprikosnovena Adriana Vilagoš bacila je koplje do evropskog srebra i postala juniorska vicešampionka Evrope u bacanju koplja rezultatom 60.44  m. Ova sjajna atletičarka već četiri godine drži najbolji rezultat na svetu u svojoj uzrasnoj kategoriji za 400 i 500 gramsko koplje, a od ove godine ona se nalazi na samom vrhu i svetske rang liste devojaka do 20 godina, sa 60.94 m.

Uprkos vetru koji je duvao takmičarkama u grudi, Vilagoš je ostvarila ovaj fantastičan rezultat i obradovala Srbiju još jednom medaljom. Prvo mesto zauzela je grkinja Tzengko Elina sa 61.18 m,  dok je treća bila Alanen Anni-Linnea iz Finske sa 54.80 m.

EP u atletici U20 u TalinuDatum: 19.07.2021. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...