x

Juniorke Srbije ispustile finale

Juniorke Srbije ispustile finale Foto: RSS

Ženska juniorska reprezentacija Srbije, uprkos ostvarenom cilju u prvom delu takmičenja, koji je ulivao optimizam i za završnicu, nije uspela da se domogne finala. Ne može se reći da su u reprezentaciji Litvanije imali superiornijeg rivala, ali pad koncentracije u finišu meča ih je koštao onoga za šta su se u dosadašnjem delu takmičenja zalagale – osvajanju Evropskog prvenstva i kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.


Srpkinje su dobro započele utakmicu i konstantno bile u vođstvu tokom prvog dela susreta koje je iznosilo od jednog do četiri gola razlike i to je ulivalo nadu da su na pravom putu ka ostvarenju cilja.


Litvanke su nešto bolje otvorile drugo poluvreme, ali im naše devojke u tim trenucima nisu dozvoljavale da se razigraju. Naprotiv, usledila je dobra i efikasna igra Srbije i do 48. minuta stekle su pet golova prednosti (22:17). I taman kada se pomislilo da će se ući u mirniju završnicu, popustila je koncentracija u našim redovima, Litvanke su za deset minuta napravile seriju od 7:0 i dva minuta pred kraj povele 24:22. Srbija je u preostala dva minuta pokušala da dođe do povoljnog rezultata, ali naše devojke su bile demoralisane, uspele da smanje tek na 23:24 i Litvanke su otišle u finale.


Juniorke Srbije sa tri pobede idu u polufinale


SRBIJA – LITVANIJA 23:24 (12:11)


SRBIJA: Obrenović 9, Kocić 3, Kojić, Inđić, Milović 1, Klenkovski, Mijailović 2, M. Ilić 2, Nedeljković, Simić 3, Lovrić, Todorović, Malenović, Zubović 3, Šarac, T. Ilić 


LITVANIJA: Grotuzaite, Andronik 7, Idzelite, M. Ustilaite 1, Stanelite, K. Ustelaite, Mackonite 9, Gecaite, Petretite 2, Burbaite, Voskresenskaja 5, Kulikovaite, Mozaraitite, Valanciute, Osipovaite


Za igrača utakmice u našem timu proglašena je Ljubica Milović. 


Izjave nakon utakmice:

Ljubica Milović

- Nažalost nismo uspele da se plasiramo u finale, čestitam reprezentaciji Litvanije. U najtežem delu utakmice bolje su se snašle i odigrale su pametnije od nas i zato su pobedile.


Dragan Markov

- Čestitke reprezentaciji Litvanije. Naše devojke su dale sve od sebe da dođu do pobede. Promašili smo neke lake šuteve u trenucima kada je trebalo da prelomimo utakmicu. Ne mogu da zamerim devojkama na trudu i zalaganju sve ovo vreme.


Poslednja utakmica na takmičenju, meč za treće mesto, Srbiju očekuje u nedelju, 18. jula od 16 časova, a protivnik je Španija koja je u drugom polufinalu poražena od Italija rezultatom 26:29 (12:14).


Datum: 18.07.2021. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...