x

Ivana Ilić juniorska evropska vicešampionka

Ivana Ilić juniorska evropska vicešampionka Foto: SAS

Evropsko prvenstvo za  juniore i juniorke održava se u Talinu, Estoniji od 15. do 18. jula 2021. godine. Našu zemlju predstavlja četiri atletičara i osam atletičarki, a drugog dana takmičenja srpska atletičarka uspela je da osvoji srebrnu medalju u trci na 100 m.


Ivana, Tijana i Petar u borbi za medalju, Japundžić do ličnog rekorda


Ivana Ilić postala je  juniorska evropska vicešampionka nakon što je finalnu trku na 100 m istrčala za 11.42 sekundi i zauzela drugo mesto. Pulenka trenera Dragana Dukanca, ove godine imala je fantastičnu sezonu, ona je nekoliko puta obarala državni juniorski rekord na 100 m, a za kraj sezone uspela je da osvoji srebrnu medalju za našu zemlju, i time postane prva sprinterka u istoriji Srbije koja je osvojila medalju na Evropskom prvenstvu!!!


Ivana je vodila skoro celu trku, ali je 20 m pred kraj prestigla atletičarka iz Irske, Rasidat Adeleke koja je zauzela prvo mesto rezultatom 11,34 s, treća je bila Joy Eze iz Velike Britanije sa 11.44 s.


EP u atletici U20 u Talinu


Još uvek sam pod velikim utiskom, ne znam ni šta bi rekla osim da sam jako srećna. Zahvalna sam svima na podršci, pogotovo mom trenerku Draganu Dukancu. Drago mi je što sam bila u prvoj stazi i što sam gledala samo sebe i trčala svoju trku. Ispalo je i bolje nego što smo očekivali. Nadam se da su svi ponosni”, rekla je Ilićka.Datum: 16.07.2021. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...