x

Košarkašice Srbije na startu EP protiv Italije

Košarkašice Srbije na startu EP protiv Italije

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtak u Valensiji igra prvu utakmicu na Evropskom šampionatu. Protivnik u dvorani “La Fonteta” od 18 časova biće selekcija Italije. Meč se igra u okviru grupe B, u kojoj će se tri sata ranije u istoj hali sastati Crna Gora i Grčka.


Evropsko prvenstvo u košarci za žene 2021 održava se u periodu od 17. do 27.  juna  2021. godine, u Francuskoj i Šoaniji, u organizaciji Košarkaškog saveza Francuske, Košarkaškog savez Španije i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u košarci za žene 2021


-Zadovoljne smo organizacijom, deluje sve bezbedno s obzirom na situaciju oko Kovida. Mi se takođe trudimo da ispunimo sve uslove. Što se tiče dvorane, teren je prelep. Baš sam uzbuđena i jedva čekamo početak. Uvek je prva utakmica najteža, bez obzira ko je protivnik, a pogotovo Italija koja je zaista tim koji nikako ne smemo da potcenimo. Treba da uđemo maksimalno ozbiljno. Iskreno se nadam da ćemo otvoriti ovu utakmicu dobro i da ćemo uspeti da ostvarimo prvu pobedu koja će nam kasnije dati vetar u leđa. Naša igra je dosta agresivna brza i koliko mi budemo koristili naše adute i koliko budemo vršili pritisak na njih, to će biti naša prednost – istakla je Tina Krajišnik, centar reprezentacije Srbije.


Pobeda košarkašica Srbije na startu EP


A pre utakmice, put Beograda sutra kreću Maja Miljković i Jovana Nogić, koje nastavljaju da treniraju u Vizuri sa grupom igračica koje su od početka priprema sa reprezentacijom. Na ovom Evropskom prvenstvu Srbiju će predstavljati: Sonja Vasić, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Jelena Bruks, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Ivon Anderson, Ana Dabović, Maja Škorić, Maša Janković, Anđela Dugalić i Tina Krajišnik.


-Ponovo smo u mehuru i iz hotela izgleda da se nalazimo u lepom kraju Valensije. I vreme je prelepo, ali ipak ovde smo zbog košarke i sve smo uzbuđene i spremne da krenemo da igramo. Spremne smo na izazove i sada će biti samo stvar naše emocije. Pripreme su bile teške i naporne. Trenutno razmišljamo o detaljima i o prvoj utakmici koja je pred nama. Moramo da uradimo male stvari na pravi način pre nego što izađemo na teren. Italiju dobro poznajem. U reprezentaciji igra pet mojih saigračica. Biće to veoma izazovna i teška utakmica. Oni su tim koji je došao ovde da dokaže svoju vrednost. Oni su veliki borci, izazivaće nas stalno i to nas treba da pogura na viši nivo na kome treba da igramo – zaključila je plejmejker srpskog tima Ivon Anderson.


Prvog dana u Valensiji sastaće se još i Švedska i Slovačka od 12.00, odnosno Belorusija i Španija od 21.00 sat u grupi A. U Strazburu prvog dana igraju od 12.00 Rusija – Češka, od 15.00 Bosna i Hercegovina – Belgija, od 18.00 Slovenija – Turska i od 20.45 Francuska – Hrvatska. (Izvor: KSS)


Datum: 16.06.2021. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...