x

Kandidati za juniorsku reprezentaciju na pripremama u Novom Sadu

Kandidati za juniorsku reprezentaciju na pripremama u Novom Sadu Foto: SSS

Kandidati za sastav juniorske reprezentacije puškom na Evropskom prvenstvu u Osijeku (kraj maja i početak juna), privode kraju zajedničke pripreme u Novom Sadu.


Na okupu je petoro juniorki i isto toliko juniora. Treniraju i vazdušnim i malokalibarskim oružjem.


Vazdušna i MK puška: Emilija Ponjavić („Dragan Jevtić Škepo“), Aleksandra Havran (Jedinstvo), Marko Ivanović („Čika Mata“).


Usvojen projekat idejnog rešenja rekonstrukcije strelišta Careva ćuprija


Samo vazdušna puška: Jovana Ljuboja (Partizan), Petar Erdei (Novi Sad 1790).


Samo MK puška: Marija Kolarević (Novi Sad 1790), Lara Canić (Niš 1881), Đorđe Savić (Oko sokolovo), Dimitrije Gaćeša (Mladost), Dušan Stojadinović (Novi Sad 1790).


Uz strelce su šef stručnog štaba i selektor za pušku Dragan Donević,treneri reprezentacije Ivan Manojlović, Saša Iker, treneri po pozivu Dejan Bajkić i Goran Stojadinović.


Vukašinovićeva i Stefanović najbolji na startu sezone MK oružjem


Zajedno sa juniorima trenira i naša seniorska reprezentativka Andrea Arsović.


Poznato je da će od kandidata koji su na pripremama na EP vazdušnim oružjem učestvovati tri juniorke – Havranova, Ponjavićeva i Ljuboja i dva juniora – Ivanović i Erdei. Konačan sastav za EP malokalibarskim oružjem, koje počinje kasnije, još nije određen.


-Okupili smo se u prošle nedelje, posle prvog kola Kupa SSS, a pripreme završavamo predstojećeg vikenda, po završetku drugog kola. Strelci svakodnevno treniraju kako vazdušnim, tako i malokalibarskim oružjem. Organizovana su i kontrolna takmičenja na oba strelišta. Sve protiče po planu, strelci su spremni za kvalitetan rad – prenosi Donević.


Datum: 23.04.2021. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...