x

Kad dečiji snovi postanu stvarnost

Kad dečiji snovi postanu stvarnost Foto: SIM Srbije

Kikinda je danas bila grad sa najviše dečijih osmeha u Srbiji zahvaljujući Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih. U centru severnobanatskog okruga, gradu koji je među onima sa najdužom tradicijom kada je u pitanju učešće u Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih Srbije,održana su takmičenja u pet sportova - atletici, odbojci, Lino između dve vatre, uličnoj košarci i fudbalu(Coca Cola kup i mali fudbal).

Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su gradski većnik za sport i omladinu Dragan Pecarski, predsednica Sportskog saveza Kikinde Jelena Bakić i direktor Sportskog centra “Jezero” Dejan Pudar, a plamen prijateljstva, zajedno sa maskotom Viktorom, upalili su SIM-ovci iz Kikinde i okoline. Jedan od njih je mladi fudbaler Predrag Ljubičić, iz Osnovne škole “Žarko Zrenjanin”, koji kaže da je učešćem na Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih ispunio svoj san.

Jorgačević ugostio Sportske igre mladih u Šapcu

“Veoma sam srećan što se meni i mojim drugarima iz ekipe ispunila želja da se takmičimo na Sportskim igrama mladih. Želimo da pobedimo na gradskom takmičenju, stignemo do državnog, a nadamo se i plasmanu na međunarodno finale u Splitu”, izjavio je talentovani fudbaler.

Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štab. U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije.

Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

I Arilje i Nova Varoš na mapi Igara

Dunav osiguranje Sportske igremladih je najmasovniji i veoma dragocen projekat u okviru krovnog CSR projekta Kompanije Dunav osiguranje „Prijatelj od detinjstva“. Od osnivanja do danas na Sportskimigrama mladih u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno.

Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin,Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

Datum: 23.04.2021. Autor: SIM Srbije

PROČITAJTE JOŠ...