x

Božidar Maljković ugostio Zorana Savića u OKS-u

Božidar Maljković ugostio Zorana Savića u OKS-u Foto: OKS

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković ugostio je u olimpijskoj kući nekadašnjeg košarkaškog reprezentativca Jugoslavije i jednog od naših najtrofejnijih igrača, Zorana Savića.


Zoran Savić je takođe bio deo legendarnog sastava Jugoplastike koji je kao trener predvodio Božidar Maljković, i koji je dominirao košarkaškim terenima širom Jugoslavije i Evrope. 


Generalni sekretar Asocijacije olimpijskih komiteta Azije u OKS


Susret u olimpijskoj kući u Beogradu prošao je uz nezaobilazno prisećanje na dane kada je Savić nastupao pod trenerskom palicom Božidara Maljkovića, kao i uz razgovor o košarkaškim aktuelnostima, budući da je Savić preuzeo funkciju sportskog direktora u KK Partizan.


Zoran Savić nastupao je za Čelik iz Zenice, tim iz druge lige Jugoslavije, kada ga je Božidar Maljković „otkrio“ i doveo u Jugoplastiku. Savić je u debitantskoj sezoni u Jugoplastici osvojio trofeje u svakom takmičenju u kojem je klub nastupao (kup Jugoslavije, Prvenstvo i odbrana titule Evropskog prvaka u finalu protiv Barselone). 


Olimpijski komitet Srbije obeležio 111. rođendan


Nakon Jugoplastike Savić je izgradio internacionalnu karijeru nastupavši za Barselonu, PAOK, Real Madrid, Virtus Bolonju i Efes Pilsen. Sa reprezentacijom Jugoslavije Savić je osvojio titulu svetskog šampiona,  tri evropska zlata i jedno olimpijsko srebro, 1996. godine u Atlanti.


Datum: 09.04.2021. Autor: Jovan Simić

PROČITAJTE JOŠ...