Generalni sekretar Asocijacije olimpijskih komiteta Azije u OKS

Foto: OKS

Danas je u Olimpijskoj kući predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, gospodin Božidar Maljković ugostio generalnog sekretara Asocijacije olimpijskih komiteta Azije, dr Huseina AHZ Al-Musalama. Domaćin ovog sastanka, pored predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, bio je i gospodin Nenad Lalović, član Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta i predsednik Svetske rvačke federacije, a sastanku su prisustvovali i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Zečević i generalni sekretar OKS Đorđe Višacki.


OKS i Zaječarsko pivo partnerstvo za bolje uslove srpskih sportista


Gospodin Al-Musalam, pored funkcije koju obavlja u Asocijaciji olimpijskih komiteta Azije, nalazi se na mestu generalnog sekretara Olimpijskog komiteta Kuvajta, a od 2015. godine nalazi se na mestu prvog potpredsednika Svetske plivačke federacije (FINA). 


Učesnici sastanka razgovarali su o izazovima sa kojima se međunarodna olimpijska porodica susreće u pripremama za nastup na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, kao i o nedavno usvojenoj Olimpijskoj agendi 2020 + 5 Međunarodnog olimpijskog komiteta. Otvorena je mogućnost za dalje unapređenje sportske saradnje između naše zemlje i Kuvajta, ali i drugih zemalja sa područja Azije.


Olimpijski komitet Srbije obeležio 111. rođendan


„Drago mi je što iznova dokazujemo da olimpizam ne poznaje granice, pa tako i u ovim okolnostima nalazimo mogućnosti i spremnosti da viđamo iskrene prijatelje i pravimo nove planove sa njima. Gospodin Al-Musalam je iskusan sportski radnik sa velikim međunarodnim iskustvom i, usudiću se da kažem, najveći favorit za novog predsednika FINE. Ovu posetu iskoristili smo da razgovaramo o novim mogućnostima za pripreme i usavršavanje naših sportista i sportskih stručnjaka. Gospodinu Al-Musalamu želimo mnogo uspeha u daljem radu i, verujem, novoj funkciji koju će u budućnosti obavljati.“ – istakao je prilikom posete predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.


Dr Al-Masalam će u Srbiji boraviti dva dana tokom kojih će imati niz sastanaka sa najvišim sportskim zvaničnicima naše zemlje.


Datum: 06.04.2021. Autor: Jovan Simić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...