x

Treći međusobni okršaj Kragujevčana i Zemunaca

Treći međusobni okršaj Kragujevčana i Zemunaca Foto: SPD Radnički

Nakon poraza u finalnoj utakmici drugog stepena Kupa KSS od novosadske Vojvodine, košarkaše Radničkog ovog vikenda očekuje povratak prvenstvenim obavezama. Kragujevčani će u nedelju od 18.30 časova u svom „SBB Jezeru“ ugostiti lidera Košarkaške lige Srbije, zemunsku Mladost, u utakmici 19. kola.

  

Između ove dve ekipe nema velikih nepoznanica, s obzirom da su se već dva puta sastajale u tekućoj sezoni. Zemunci su bili uspešniji u prvom prvenstvenom odmeravanju snaga, rezultatom 116:114, dok su se Šumadinci revanširali u utakmici polufinala drugog stepena Kupa Srbije, kada su na parketu „SBB Jezera“ slavili sa 98:87.


Novosadska Vojvodina pobednik drugog stepena Kupa KSS


Sa samo jednim porazom na sedamnaest odigranih utakmica, ekipa Mladosti zasluženo drži čelnu poziciju na tabeli Košarkaške lige Srbije, i svakako će predstavljati veliki zalogaj za Kragujevčane, koji teže ka tome da što pre prebrinu sve brige oko opstanka u ligi.

 

Zemunska Mladost je definitivno jedna od najkvalitetnijih ekipa u KLS, koja se uspešno takmiči i u regionalnoj ABA 2 ligi. Imaju odličan roster, dobro su popunjeni na svim pozicijama, a predvodi ih Amerikanac Drešel, koji svojim igračkim kvalitetima prevazilazi ovaj nivo takmičenja. Tu je još par stranaca na visokim pozicijama koji igraju odlično tokom čitave sezone, a nedavno ih je pojačao još jedan kvalitetan igrač Aleksandar Aranitović, koji je jedno vreme nosio dres beogradskog Partizana. Mi smo ih propisno namučili u prethodnom prvenstvenom susretu, i to bez našeg najboljeg igrača Andreje Stevanovića. Imali smo čak i napad za pobedu, ali nažalost nismo uspeli da ga iskoristimo. Posle tog meča smo se sastali još jednom u Kupu KSS, gde smo im se revanširali za prethodni poraz u prvenstvu, napominje Ivan Nedeljković, koga su Zemunci dobro zapamtili, s obzirom da im je u prvom ovosezonskom susretu ubacio čak 43 poena.


  

Radnički je nakon pet uzastopnih poraza u KLS, prošlog vikenda uspeo da napravi brejk pobedom na gostovanju u Aleksincu i tako zaustavi kola koja su nezadrživo klizila ka ambisu.

 

Ubedljiv poraz od Vojvodine u finalu drugog stepena Kupa KSS, koji je usledio nakon trijumfa u Aleksincu, nije pouzdan pokazatelj trenutne forme Šumadinaca, s obzirom da je trener Ivica Vukotić taj meč iskoristio kao neku vrstu probnog balona za mlađe igrače, koji, sudeći po njegovim rečima, nisu ostavili zadovoljavajući utisak.


Već bi duel sa Zemuncima trebao da pruži jasniju sliku o tome da li se nakon promene trenera stvari kreću u pravom smeru ili je ona pobeda u Aleksincu bila samo kratkotrajni bljesak.


Nestvarni Stevanović vratio Radnički na pobednički kolosek


Mi smo neposredno nakon promene trenera odigrali odličnu utakmicu u Aleksincu, u kojoj smo uspeli da zabeležimo važnu pobedu. Usledio je potom meč sa Vojvodinom u finalu drugog stepena Kupa KSS, u kome je naš trener Vukotić nastojao da odmori glavne igrače upravo za ovu utakmicu u nedelju. Ono što mogu da potvrdim, to je da se na treninzima odlično radi, spremamo se kako taktički, tako i mentalno za predstojeći okršaj sa Zemuncima, i ubeđen sam da ćemo pružiti jak otpor lideru na tabeli, izneo je svoja očekivanja sjajni šuter kragujevačkog tima.


S obzirom na važeće epidemiološke mere, utakmica između Radničkog i Mladosti biće odigrana pred praznim tribinama „SBB Jezera“.


Datum: 30.01.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...