x

Radnički dobro počeo, pa stao

Radnički dobro počeo, pa stao Foto: SPD Radnički

U poslednjoj utakmici u 2020. godini, odbojkaši Radničkog pretrpeli su poraz na gostovanju ekipi Niša, u odloženom meču 11. kola BPŠ Superlige Srbije – 1:3 (25:18, 22:25, 19:25, 16:25).


Dobro su puleni trenera Dragana Kobiljskog otvorili meč u sali OŠ „Miroslav Antić“ u Nišu, rešili prvi set u svoju korist, ali su onda tesno izgubili naredni set, nakon čega su kola nezadrživo krenula niz liticu, tako da su na kraju Nišlije proslavile svoju drugu pobedu nad Kragujevčanima u ovoj sezoni.


Sigurno i zrelo su Šumadinci odigrali prvi set, obilato koristeći greške niških odbojkaša. Da će uvodni set pripasti ekipi iz grada na Lepenici bilo je jasno već sredinom ovog perioda igre, kada je serijom 4:0 Radnički došao do prednosti od pet poena (14:9). Kragujevčani su do kraja ove deonice dodatno uvećali stečenu prednost do konačnih 25:18 i vođstva od 1:0 u setovima. 


Šampion udario u šumadijski zid


Naredni period igre doneo je daleko veću neizvesnost. Učenici Dragana Kobiljskog su dobro otvorili i ovu deonicu i kontrolisali rezultat u prvoj polovini seta, ali su nakon tehničkog tajm-auta počeli polako da posustaju. Blokovima Uroša Nikolića i Brazilca Visentea, Nišlije dolaze do prve osetnije prednosti od pet poena (19:14), na šta su Šumadinci uzvratili serijom 3:0 za 19:17. Usledio je uzbudljiv finiš seta, u kome su Kragujevčani tri puta prilazili na svega poen zaostatka, ali su servis greškama sami sebi zapečatili sudbinu u ovoj deonici, koja je okončana u korist domaćina – 25:22.


Sličan tok imao je i treći set, u kome je Radnički opet dobro počeo, ali je potom dozvolio Nišlijama dođu do preokreta i prednosti od tri poena (13:10), koju su izabranici Dragana Svetozarevića uspeli da sačuvaju sve do finiša deonice, kada su dodali gas i vezali četiri uzastopna poena za 25:19 i vođstvo od 2:1 u setovima.


Ovakav ishod trećeg seta u mnogome je odredio tok narednog, četvrtog seta. Nišlije su silovito krenule, povele sa 5:1, a nakon asa Jelića i sa 11:6. Pokušao je Radnički da uhvati priključak, ali je četa trenera Dragana Svetozarevića bila nezadrživa. Konačan slom Šumadinca došao je u samom finišu deonice, kada je Niš serijom od pet vezanih poena stavio tačku na ovaj set (25:16), a samim tim i na čitav meč – 3:1.


Iskusni Radević za još čvršći blok Kragujevčana


Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Bardija Sadat sa 23 osvojena poena, od toga 3 asa. Značajnu podršku mladi korektor niškog tima imao je u Marku Nikoliću, koji je meč okončao sa 14 osvojenih poena.

 

U ekipi Radničkog, kao po običaju, prednjačio je korektor Irfan Hamzagić sa 20 osvojenih poena, a sledio ga je kapiten Nemanja Dukić sa 12.


Kragujevčani su uprkos porazu ostali na trećoj poziciji prvenstvene tabele sa 20 osvojenih bodova, dok je Niš četvrti sa 19.



Narednu utakmicu odbojkaši Radničkog igraju 16. januara, kada će u okviru 12. kola BPŠ Superlige Srbije ugostiti beogradsku Crvenu zvezdu.

NIŠ - RADNIČKI 3:1 (18:25, 25:22, 25:19, 25:16)

NIŠ
Dvorana: Sala OŠ "Mika Antić".
Sudije: T. Popović, Đ. Zelenović.


NIŠ: Mašulović, Jović (libero), Sadat 23 (3 asa), Milovanović, Stojković 7 (3 bloka), U. Nikolić 7 (1 as, 1 blok), Garsija Visente 3 (1 as, 1 blok), Jelić 4 (1 as), Savić, Nikolić 14 (1 blok). Nisu igrali: Konstadinović, Cvetanović, Raoš i Jovanović. Trener: Dragan Svetozarević.


RADNIČKI: Milutinović, Goić 8 (4 blk), Radević 8 (3 blk), Petrović 2 (2 asa), Ivanković, Dukić 12, Pantović (libero), Hamzagić 20 (2 asa, 2 blk), Ristić 7. Nisu igrali: Antić, Vidović,  Lopar, Matić i Nejić. Trener: Dragan Kobiljski.


Datum: 31.12.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...