x

Zvezda ubedljiva u Jezeru

Zvezda ubedljiva u Jezeru Foto: SPD Radnički

Košarkašice Radničkog pretrpele su još jedan ubedljiv poraz od beogradske Crvene zvezde u ovoj sezoni, ovoga puta na svom parketu, u odloženoj utakmici 12. kola Prve ženske lige Srbije – 71:103 (20:30, 14:28, 18:32, 19:13).


Kragujevčanke nisu uspele da pruže jači otpor favorizovanim gošćama iz Beograda, koje su delovale daleko odmornije i svežije u odnosu na ekipu trenera Nenada Milovanovića, što ne treba da čudi, s obzirom da je ovo bila četvrta uzastopna utakmica koju su košarkašice Radničkog odigrale u poslednjih desetak dana.


Već se u prvoj četvrtini videlo da će Šumadinke imati puno problema sa Zvezdinim zonskim presingom. Ovaj problem je intenziviran na početku druge deonice, kada su učenice Nenada Milovanovića vezale nekoliko izgubljenih lopti i dozvolile „crveno-belim“ košarkašicama da se odlepe na dvadeset poena razlike (42:22).


Košarkašice Radničkog ispustile pobedu u Nišu


Nastavio je Radnički da tone i u narednoj četvrtini, u kojoj je Zvezda stekla najubedljiviju prednost na utakmici (88:41). Iako je pitanje pobednika bilo već faktički rešeno, Kragujevčanke su nastavile da se bore, u želji da spreče rezultatski debakl.


Ulazak dve mlade igračice sa klupe, Nede Nikolić i Jovane Miletić, uneo je jednu novu energiju u kragujevački tim, koji je početkom poslednje četvrtine napravio seriju 17:4 i maltene prepolovio zaostatak iz prethodne deonice (94:69). To je primoralo stratega „crveno-belih“ Dragana Vukovića da na teren vrati startnu petorku, koja je sigurno privela utakmicu kraju.

 

Uzroke ubedljivog poraza košarkašica Radničkog na ovom meču trebalo bi pre svega tražiti u velikom broju izgubljenih lopti (34), što je upravo posledica nesnalaženja na zonski presing beogradskog tima. 



Kapiten Crvene zvezde Ivana Katanić ponela je epitet MVP-a utakmice sa 22 poena, 10 asistencija i 6 ukradenih lopti (indeks 32). Zapažene role imale su i Milica Bojović sa 16 poena i 8 skokova, kao i Maša Janković, koja je ubacila 15 poena, uz 9 skokova i 5 uspešnih dodavanja. Dvocifren poenterski učinak u beogradskom sastavu ostvarile su još Nadežda Nedeljkov i Nevena Naumčev sa po 13, odnosno Marija Avlijaš sa 12 postignutih poena.


U kragujevačkom timu prednjačile su Milica Inđić sa 17 poena i 9 asistencija i iskusna Titi, koja je ostvarila dabl-dabl učinak od 13 poena i isto toliko skokova.


Videlo se da je ekipa Radničkog emotivno ispražnjena nakon poraza u Nišu, gde je izgubila praktično dobijenu utakmicu. Sa druge strane, moja ekipa je posle par loših partija bila željna trčanja i dobre igre, imali smo i dovoljno vremena da se odmorimo i pripremimo za ovaj meč, što je sve doprinelo dobrom rezultatu. Ekipi Radničkog želim da do kraja sezone ostvari još neku pobedu i izbori opstanak u ligi, poručio je trener pobedničke ekipe Dragan Vuković.


Kragujevčanke za korak bliže opstanku u ligi


Trener Radničkog Nenad Milovanović zamerio je svojim igračicama na pristupu igri, naročito u prvom poluvremenu.


Čestitao bih ekipi Crvene zvezde na zasluženoj pobedi. Pokazali su da su sa pravom u vrhu tabele. Mi nismo baš najbolje ušli u meč. Videlo se da smo fizički i emotivno ispražnjeni nakon poraza u Nišu, ali to svakako ne sme da bude opravdanje za ovakav pristup u prvom poluvremenu. To je apsolutno nedopustivo i moraćemo da radimo na tome da to ispravimo u narednim mečevima. Sigurno je da će nam ovih par dana odmora dobro doći da se malo oporavimo i napunimo baterije za sam finiš sezone, istakao je strateg kragujevačkog tima.


Beograđanke su ovom pobedom izbile na čelo tabele sa identičnim skorom kao i drugoplasirani Radivoj Korać (13-2), dok se Radnički bodovno izjednačio sa šabačkom Dugom na deobi devete pozicije.


Takmičenje u Prvoj ženskoj ligi Srbije nastavlja se 16. januara, kada će košarkašice Radničkog ugostiti ekipu Radivoja Koraća. 


Datum: 30.12.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...