x

Uspešno završen 33. virtuelni Beogradski maraton

Uspešno završen 33. virtuelni Beogradski maraton

Ovogodišnji 33. Beogradski maraton, za koji je bio prijavljen rekordan broj učesnika iz 70 zemalja sveta, zbog pandemije virusa COVID-19 odložen je za 18.10.2020. godine, kada takođe nije mogao da bude održan na uobičajen način na ulicama glavnog grada Srbije. 

Po ugledu na mnoge svetske organizatore maratona – 33. Beogradski maraton, održan je kao virtuelni događaj sa namerom da nastavimo sa našim redovnim programima, kao i da motivišemo mnogobrojne pripadnike trkačkog pokreta iz zemlje i inostranstva da ostanu aktivni u ovoj, za sve nas, vrlo specifičnoj i teškoj situaciji.

Posebno značajno je, da je i ovogodišnji Beogradski maraton, iako organizovan na potpuno drugačiji način, poslužio kao izvanredna programska i medijska podloga za promociju značaja fizičke aktivnosti, zaštite životne sredine i solidarnosti sa osobama sa invliditetom. 

U svakoj od ovih oblasti sprovedene su značajne i konkretne aktivnosti sa partnerima Beogradskog maratona, a u budućnosti će poslužiti kao podloga za dalji razvoj ovog događaja od posebnog značaja za grad Beograd i najvećeg tradicionalnog međunarodnog sportskog događaja u Srbiji. 

Ovo je prilika da se zahvalimo svima koji su podržali ovakav koncept organizacije ovogodišnjeg specifičnog Beogradskog maratona, naravno posebno trkačima, a među njima posebno mesto zauzimaju i IDEA, UNIQA osiguranje, Aqua Viva, Fush, Sekopak, Cenex, Tehno Ekopak i Ekopak sistem.

Završetkom 33. virtuelnog Beogradskog maratona stvorili su se uslovi za početak priprema za sledeće izdanje – 34. Beogradski maraton 2021. godine, koji će biti održan kao kvalifikacioni događaj za Svetsko prvenstvo  iz programa World Marathon Majors Serije.

O datumu održavanja 34. Beogradskog maratona 2021 trkačku i ostalu javnost uskoro ćemo obavestiti. 

Datum: 10.12.2020. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...