x

Dvojica odbojkaša Radničkog zaražena koronavirusom

Dvojica odbojkaša Radničkog zaražena koronavirusom Foto: SPD Radnički

Utakmica 11. kola BPŠ Superlige Srbije za odbojkaše između Niša i Radničkog, koja je trebala da bude odigrana ove subote u Nišu, odložena je nakon što su rezultati PCR testiranja pokazali da su dvojica igrača kragujevačkog kluba pozitivni na virus SARS-CoV-2.


Odbojkaški klub Radnički je momentalno preduzeo odgovarajuće mere u skladu sa preporukama medicinske struke. Zaraženi igrači su odmah po dobijanju rezultata otišli u samoizolaciju, u kojoj će ostati narednih 14 dana, dok će svi ostali igrači, članovi stručnog štaba i zaposleni u klubu biti podvrgnuti novom krugu testiranja.


Medicinski tim Radničkog će u danima koji slede pratiti stanje zaraženih igrača, ali i svih ostalih članova kragujevačke ekipe, uz striktno poštovanje epidemioloških mera.


Ova situacija došla je u najnezgodnijem trenutku za kragujevački tim, koji je u poslednje vreme značajno podigao formu, obezbedio plasman u polufinale Kupa Srbije i krenuo u napad na sam vrh superligaške tabele. 


Ipak, svesni su u Radničkom da je zdravlje igrača apsolutni prioritet i da je najvažnije da se zaraženi igrači što pre oporave i vrate u trenažni proces. 


O novom terminu utakmice sa Nišom, sportska javnost biće blagovremeno obaveštena.


Datum: 20.11.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...