Razvijanje timskog duha u Novom Sadu

Foto: SSS

Kandidati za nacionalni tim Srbije pištoljem su se tokom oktobra i novembra četiri puta okupili na  jednodnevnim pripremama u Novom Sadu. Cilj zajedničkih treninga bilo je održavanje timskog duha, podizanje forme u vreme pandemije zbog koje strelci nisu izlazili na međunarodnu scenu.


–Stavili smo tačku na niz akcija koje su započele pre mesec dana. Za razliku od prethodnih godina, kada smo u ovom periodu sezone bili u punoj takmičarskoj formi, sada to nije slučaj. Zbog toga su ovi „reprezentativni dani“, osmišljeni i organizovani, da bi se šira ekipa skupila i trenirala zajedno – kaže Jelena Arunović, selektor reprezentacije za pištolj.


Zaključno sa Evropskim prvenstvom u Vroclavu, koje je održano krajem februara, naši seniori nisu imali ni jedan nastup na međunarodnim takmičenjima, podseća Arunovićeva.


–Zbog situacije, koja nam je svima poznata, a tiče se koronavirusa, imali smo i dužu pauzu i manjak takmičenja, a uz to je prisutna i neizvesnost oko kalendara za sledeću, nadamo se, olimpijsku godinu.  


U novonastalim okolnostima sistem rada je bio drugačiji nego obično u ovom delu sezone.


–Sve navedeno je uticalo da se koncept rada promeni, kao i da prioritet ne bude u vidu specifičnog, takmičarskog treninga, već su na prvom mestu promena trenažnog okruženja i rad u grupi. Svi strelci su radili po individualnim planovima, koji su im pripremili treneri, u odnosu na trenutni nivo pripremljenosti. Od izuzetnog značaja je bilo razvijanje timske atmosfere i mogu da kažem da je evidentno da su ova okupljanja svima prijala. Čak smo uveli i neke novine koje se tiču uvodne i završe faze treninga – podvlači Jelena Arunović.


Šansu da treniraju i uče uz iskusne takmičare su dobili i oni pred kojima je budućnost.


–Na okupu su bili seniori, članovi reprezentativnih selekcija u poslednjih par sezona, uz dve juniorke koje su naknadno priključene. Govoreći sa pozicije selektora, volela bih da vidim značajniji pomak u juniorskim kategorijama, zbog koga bih u narednom periodu mogla da priključim još par mlađih strelaca ovoj ekipi, od koje svi mogu da nauče mnogo o pristupu, poštovanju, disciplini, odgovornosti i istrajnosti. Smatram da je od izuzetnog značaja širenje pravih vrednosti koje odlikuju naš tim.


Jelena Arunović se zahvalila Streljačkom savezu Srbije na finansiranju akcija, kao i 

Streljačkoj družini Novi Sad 1790 na gostoprimstvu.


–Nadam se da u narednim godinama nećemo imati slične situacije, zbog kojih je akcija i osmišljena, ali ako ih bude, sigurno ćemo koristiti ovo iskustvo da što adekvatnije odgovorimo izazovu – zaključila je Arunovićeva.


Datum: 19.11.2020. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...