x

Razvijanje timskog duha u Novom Sadu

Razvijanje timskog duha u Novom Sadu Foto: SSS

Kandidati za nacionalni tim Srbije pištoljem su se tokom oktobra i novembra četiri puta okupili na  jednodnevnim pripremama u Novom Sadu. Cilj zajedničkih treninga bilo je održavanje timskog duha, podizanje forme u vreme pandemije zbog koje strelci nisu izlazili na međunarodnu scenu.


–Stavili smo tačku na niz akcija koje su započele pre mesec dana. Za razliku od prethodnih godina, kada smo u ovom periodu sezone bili u punoj takmičarskoj formi, sada to nije slučaj. Zbog toga su ovi „reprezentativni dani“, osmišljeni i organizovani, da bi se šira ekipa skupila i trenirala zajedno – kaže Jelena Arunović, selektor reprezentacije za pištolj.


Zaključno sa Evropskim prvenstvom u Vroclavu, koje je održano krajem februara, naši seniori nisu imali ni jedan nastup na međunarodnim takmičenjima, podseća Arunovićeva.


–Zbog situacije, koja nam je svima poznata, a tiče se koronavirusa, imali smo i dužu pauzu i manjak takmičenja, a uz to je prisutna i neizvesnost oko kalendara za sledeću, nadamo se, olimpijsku godinu.  


U novonastalim okolnostima sistem rada je bio drugačiji nego obično u ovom delu sezone.


–Sve navedeno je uticalo da se koncept rada promeni, kao i da prioritet ne bude u vidu specifičnog, takmičarskog treninga, već su na prvom mestu promena trenažnog okruženja i rad u grupi. Svi strelci su radili po individualnim planovima, koji su im pripremili treneri, u odnosu na trenutni nivo pripremljenosti. Od izuzetnog značaja je bilo razvijanje timske atmosfere i mogu da kažem da je evidentno da su ova okupljanja svima prijala. Čak smo uveli i neke novine koje se tiču uvodne i završe faze treninga – podvlači Jelena Arunović.


Šansu da treniraju i uče uz iskusne takmičare su dobili i oni pred kojima je budućnost.


–Na okupu su bili seniori, članovi reprezentativnih selekcija u poslednjih par sezona, uz dve juniorke koje su naknadno priključene. Govoreći sa pozicije selektora, volela bih da vidim značajniji pomak u juniorskim kategorijama, zbog koga bih u narednom periodu mogla da priključim još par mlađih strelaca ovoj ekipi, od koje svi mogu da nauče mnogo o pristupu, poštovanju, disciplini, odgovornosti i istrajnosti. Smatram da je od izuzetnog značaja širenje pravih vrednosti koje odlikuju naš tim.


Jelena Arunović se zahvalila Streljačkom savezu Srbije na finansiranju akcija, kao i 

Streljačkoj družini Novi Sad 1790 na gostoprimstvu.


–Nadam se da u narednim godinama nećemo imati slične situacije, zbog kojih je akcija i osmišljena, ali ako ih bude, sigurno ćemo koristiti ovo iskustvo da što adekvatnije odgovorimo izazovu – zaključila je Arunovićeva.


Datum: 19.11.2020. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...