Uspešan start Zorane Arunović na Otvorenom prvenstvu Mađarske

Foto: SSS
 
 

Zorana Arunović, srpska olimpijka, uspešno je startovala na  Otvorenom prvenstvu Mađarske vazdušnim oružjem u Budimpešti, svom prvom međunarodnom takmičenju posle duge pauze.


Prvog dana turnira, Arunovićeva je osvojila prvo mesto vazdušnim pištoljem, sa 580 krugova. Iza srpske reprezentativke plasirale su se mađarske takmičarke Mirijam Jako (571 krug) i Kristina Komaromi (565 krugova). 


Otvoreno prvenstvo Mađarske, 16. po redu, traje tri dana. Danas je održan samo osnovni, kvalifikacioni deo takmičenja (60 hitaca). Sutra i prekosutra će osam najboljih iz kvalifikacija učestvovati u finalu.


Sem Arunovićeve danas su se nadmetale i dve srpske takmičarke puškom. Sanja Vukašinović je osvojila sedmo mesto (623,3), a Marija Malić 15. poziciju (611,8). Najpreciznija je bila Ester Mesaroš (Mađarska) sa 632,3 kruga.


U subotu će u svakoj disciplini u finalu gađati po osam najboljih, na osnovu kombinacije današnjih i rezultata postignutih u subotnjim kvalifikacijama.


Poslednjeg dana takmičenja za plasman u finale će se računati samo kvalifikacije u nedelju. 


Sem mađarskih, učestvuju i strelci iz Srbije, Češke i SAD.


Datum: 20.11.2020. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...