x

Tesan poraz košarkaša Radničkog u Zemunu

Tesan poraz košarkaša Radničkog u Zemunu Foto: SPD Radnički

Malo je nedostajalo košarkašima Radničkog da dođu do svoje prve pobede u gostima ove sezone. Učenici Igora Todorovića su posle velike borbe i neizvesne završnice poraženi na gostovanju zemunskoj Mladosti, u utakmici 4. kola Košarkaške lige Srbije – 114:116 (19:34, 33:21, 31:37, 31:24).


Duel dve najefikasnije ekipe u ligi opravdao je očekivanja, kako u broju postignutih poena, tako i po pitanju rezultatske neizvesnosti. Iako oslabljeni neigranjem povređenog Andreje Stevanovića, Kragujevčani su, predvođeni šuterski izuzetno raspoloženim Ivanom Nedeljkovićem, koji je ubacio čak 43 poena, uz samo četiri promašaja iz igre (14/18) i deset pogođenih trojki iz trinaest pokušaja, pružili jak otpor domaćinu, imali i napad za pobedu, ali su se kući ipak vratili bez ispunjenog cilja.


Dugo je Šumadincima trebalo da pronađu pravi ritam igre. Domaći tim je početnom serijom 11:0 dao do znanja svom rivalu da se ne nada pozitivnom rezultatu na parketu SC „Master“. 


Kragujevčani u ovom periodu igre nikako nisu uspevali da zaustave raspoložene strance u redovima zemunske ekipe, koji su „sipali“ iz svih pozicija. Zbog toga i ne čudi što je nakon prvih deset minuta igre bilo ogromnih „plus 15“ za domaće – 34:19. 


Tek su sredinom druge deonice košarkaši Radničkog „upalili motore“ i krenuli da tope dvocifreni „minus“. Razigrao se kapiten Raško Katić, a Ivan Nedeljković podesio nišanske sprave, pa su Kragujevčani u 19. minutu prišli na samo poen zaostatka (49:48), a odmah potom i u vođstvo (50:49). 


Na poluvreme je domaći tim ipak otišao sa minimalnom prednošću od tri poena (55:52), koju je mini-serijom od 7:0 na početku treće četvrtine uspeo da pretvori u dvocifreni „plus“ (62:52). 


Kada su Zemunci u 23. minutu ponovo izbili na maksimalnih „plus 17“ (71:54), činilo se da Šumadincima nema spasa. Međutim, učenici Igora Todorovića nisu imali nameru da tako lako pristanu na kapitulaciju, pa su nastavili rezultatsku poteru za svojim rivalom, pokušavajući da zaostatak ponovo svedu u jednocifrene okvire.


Uspevali su Kragujevčani u nekoliko navrata tokom poslednje deonice da priđu na sedam poena zaostatka, ali je domaćin, kao po običaju, imao spreman odgovor iz svog širokog napadačkog arsenala. Ova rezultatska potera trajala je sve do poslednja dva minuta utakmice, kada je Radnički konačno prišao na dva poena „minusa“ (114:112). 


Usledila je penal završnica, u kojoj su Zemunci bili polovično uspešni, pa se Kragujevčanima iznenada ukazala prilika da u poslednjim sekundama utakmice dođu do preokreta i velike pobede, ali je nisu iskoristili. Domaćin je slavio rezultatom 116:114, a učenicima Igora Todorovića ostaje nada da će im Fortuna biti saveznik u nekoj drugoj prilici, kada to možda bude bilo potrebnije.


Pored sjajnog Ivana Nedeljkovića, koji je definitivno obeležio ovo kolo KLS, u redovima kragujevačkog tima istakli su se i kapiten Raško Katić (27 poena, 9 skokova, 5 asistencija), Matija Popović (18 poena, 10 skokova, 5 asistencija) i Đorđe Milosavljević (14 poena, 11 asistencija, 8 skokova).


Ekipu Mladosti su do trećeg trijumfa u sezoni predvodili Francuz Stefan Gombo sa 32 poena i 10 skokova, i Amerikanac Trej Drešel, koji je ubacio 26 poena, uz 7 skokova i 6 asistencija. Dvocifren broj poena ubacili su i Martins Igbanu (19) i Lamar Mičel (13).


Radnički nakon četiri odigrana kola ima polovičan učinak (2-2) i zauzima mesto u sredini tabele.


Narednog vikenda u „SBB Jezero“ stiže užička Sloboda, još jedan srpski predstavnik u regionalnoj ABA 2 ligi.


KK MLADOST – KK RADNIČKI  116:114 (34:19, 21:33, 37:31, 24:31)

ZEMUN
Dvorana: SC „Master“
Gledalaca: /.
Sudije: U. Nikolić, B. Mali

KK MLADOST: Radović 5, Mičel 13, Drešel 26, Igbanu 19, Gombo 32, Prlja 4, Sar 2, Barna 6, Mitrović 9. Nisu igrali: Milenković, Živojinović i Jakovljević. Trener: Dragan Jakovljević.


KK RADNIČKI: Popović 18, Dumić 6, Nedeljković 43, Milosavljević 14, Katić 27, Veljović, S. Đorđević 6. Nisu igrali: Jocić, Dimovski, Glišović, Denović i M. Đorđević. Trener: Igor Todorović.


Datum: 18.10.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...