x

Kragujevčani opravdali ulogu favorita protiv Pazaraca

Kragujevčani opravdali ulogu favorita protiv Pazaraca Foto: SPD Radnički

Očekivano, odbojkaši Radničkog došli su do trijumfa na gostovanju poslednjeplasiranoj ekipi BPŠ Superlige Srbije, Novom Pazaru - 3:1 (25:20, 23:25, 25:17, 25:13). 


Upozoravao je trener Radničkog Dragan Kobiljski da njegov tim očekuje nimalo laka utakmica protiv Novog Pazara i nije se prevario. Mlada ekipa, koju sa klupe predvodi Dragan Bonić, pružila je žestok otpor Kragujevčanima u prva dva seta, ali za nešto više od toga nije imala ni snage, ni kvaliteta.


Radnički je utakmicu počeo sa određenim promenama u startnoj postavi. Umesto kapitena Nemanje Dukića šansu je dobio Srećko Ristić, dok je na poziciji srednjaka iskusni Vuk Milutinović dobio prednost u odnosu na Nikolu Goića.


Šumadinci su krenuli u skladu sa očekivanjima i koristeći nešto slabiji servis domaćina vrlo brzo stekli zalihu od sedam poena (11:4). Delovalo je tada da će Kragujevčani bez većih problema osvojiti uvodni set, ali su onda upali u kontraritam i počeli da „poklanjaju“ poene domaćinu, koji je na odlične servise Halilovića uspeo da napravi brejk i povede sa 15:14.


Tek tada je usledila reakcija učenika Dragana Kobiljskog u vidu serije od tri uzastopna poena za 17:15, ali su Pazarci još jednom promptno reagovali, konsolidovali blok i vratili minimalnu prednost (18:17).


Zahvaljujući razigranom Nejiću, Radnički je ponovo okrenuo rezultat u svoju korist (21:19), da bi nakon dva asa Nikole Petrovića i greške Halilovića došao do pet set lopti (24:19). Sve je bilo rešeno nakon što je Kurtanović odservirao loptu u aut – 25:20 i 1:0 u setovima za Kragujevčane.


Dobro je Radnički otvorio i drugi set, i nakon dva uzastopna bloka Ristića i Milutinovića otišao na tehnički tajm-aut sa prednošću od tri poena (12:9). Ipak, na krilima raspoloženog Sameda Pruševića Pazarci su najpre došli do izjednačenja (12:12), a potom i do minimalnog vođstva (15:14).


Smogli su Kragujevčani snagu da ponovo povedu sa dva poena razlike i ovu prednost su održavali sve do završnice seta, kada je usledio novi brejk domaćina za 21:20. Na kraju su dve uzastopne greške u samoj završnici ove deonice odbojkaše Radničkog koštale izgubljenog seta – 25:23 za Novi Pazar i 1:1 u setovima.


Uspešno su Pazarci odolevali Šumadincima i u prvoj polovini trećeg seta, da bi nakon tehničkog tajm-auta, na koji su otišli sa dva poena zaostatka (12:10), polako počeli da gube korak. Učenici Dragana Kobiljskog su postepeno pojačavali tempo i igrali sve sigurnije, da bi nakon dva vezana poena mladog Matića došli nadomak osvajanja seta (24:16). Tačku na ovu deonicu stavio je Srećko Ristić za 25:17 u korist Radničkog.


Nakon gubitka trećeg seta, domaći kao da su se predali. Srećko Ristić bio je nerešiva enigma za Pazarce na samom početku četvrte deonice, a kada su mu se priključili i preostali saigrači, razlika je poprimila dvocifrene okvire (15:5). Već je tada bilo jasno da su Pazarci krenuli putem bez povratka i da će Radnički ubedljivo osvojiti ovaj set. Na kraju, ubedljivih 25:13 za Kragujevčane u ovoj deonici i konačnih 3:1 u setovima.


U ekipi trenera Dragana Kobiljskog prednjačio je Irfan Hamzagić sa 16 poena, Srećko Ristić je osvojio dva poena manje – 14, a Milutin Nejić 10.


Trio dvocifrenih u ekipi Novog Pazara predvodio je Samed Halilović sa 12 poena, dok su Alija Bekrić i Samed Prušević osvojili po 11.


Kragujevčani su ovom pobedom došli do pozicije tri na superligaškoj tabeli sa učinkom od četiri pobede, dva poraza i jedanaest osvojenih bodova. U vođstvu je kraljevačka Ribnica sa 17 bodova, dva više od drugoplasirane Vojvodine.


Odbojkaši Radničkog će u narednom kolu ugostiti još jedan tim sa začelja tabele, ekipu Borca iz Starčeva. 


U međuvremenu, Kragujevčane u sredu od 17 časova na parketu „SBB Jezera“ očekuje meč osmine finala Kupa Srbije protiv Borca iz Paraćina, člana Prve lige Srbije.


NOVI PAZAR – RADNIČKI  1:3 (20:25, 25:23, 17:25, 13:25)

NOVI PAZAR
Dvorana: „Pendik“
Sudije: M. Janković, Đ. Zelenović


NOVI PAZAR: Zoranić 1, K. Prušević 1 (1 as), Dolovac, Peruničić, Kurtanović, Koničanin 4 (1 blk), Berkić 11 (1 blk), Zuković (libero), Božović 3, Halilović 12 (1 as, 2 blk), S. Prušević 11 (1 as, 2 blk). Nisu igrali: Bajramlić, Zečić i H. Prušević (libero). Trener: Dragan Bonić.


RADNIČKI: Milutinović 6 (3 blk), Goić, Lopar 7 (1 blk), Petrović 4 (3 asa), Ivanković, Matić 6, Pantović (libero), Hamzagić 16 (2 blk), Ristić 14 (2 asa, 1 blk), Nejić 10 (1 blk). Nisu igrali: Ivković i Dukić. Trener: Dragan Kobiljski.


Datum: 18.10.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...