x

Kragujevčanke sigurnom igrom do prvih bodova

Kragujevčanke sigurnom igrom do prvih bodova Foto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog  su u okviru 2. kola Superlige za žene dominantnom igrom na svom terenu savladale starog dužnika, ekipu Mladosti iz Nove Pazove rezultatom 33:22, poluvreme 19:9. 


Nakon lošije partije u premijernom meču Superlige, rukometašice Radničkog su u duel sa ekipom Mladosti ušle sa imperativom pobede. Početno ispitivanje snaga je trajalo samo prva 4 minuta do rezultata 2:2. Od tog trenutka na terenu je postojao samo jedan tim. Čvrsta odbrambena 6:0 formacija je bila neprolazan bedem za gošće iz Nove Pazove. Lucidna rešenja u fazi napada, ubitačni kontranapadi Kragujevčanki su urodili plodom i velikom serijom 7-1 dolaze do vođstva 9:3 na polovini prvog dela igre. 


Probale su igračice Mladosti sve što je u njihovoj moći da smanje prednost, no domaće rukometašice im nisu dale ni promil šansi i nade za preokretom. Već u 24. minutu stručni štab gošći je pozvao i drugi minut odmora, ali ni to im nije pomoglo protiv raspoloženih i raspucanih igračica Radničkog, koje su na poluvreme otišle dvocifrenom prednošču 19:9.


Ista meta, isto odstojanje i na samom početku drugog poluvremena. Rešene su bile Kragujevčanke da već na startu ovog dela igre pokažu gošćama da će bodovi ostati u gradu na Lepenici. Golom golgeterski raspoložene Ksenije Petrović u 36. minutu na semaforu je stajalo ogromnih 14 golova prednosti (23:9), što je bio znak za stručni štab Radničkog da se upusti u igračku kombinatoriku, odmori igračice iz prve postave i da šansu devojkama sa klupe. Sve linije domaćina su besprekorno funkcionisale, počev od večeras sigurnijih čuvara mreže, do raspucane bekovske linije, stamenih pivota i brzonogih, efikasnih krila. Raduje i povratak nakon operacije, reprezentativnog pivota Milijane Stošić, koja je na superligaškom debiju u dresu Radničkog pružila odličnu partiju. Krajnji rezultat 33:22 možda i ne oslikava realan tok utakmice, ali je stručni štab Radničkog pružio šansu svim raspoloživim snagama i rasteretio glavne poluge tima.

   

U redovima Radničkog najefikasnija je bila Ksenija Petrović sa 8 pogodaka, Katarina Stepanović i Milijana Stošić su dodale po 6, dok su kod gošći prednjačile Leposava Glušica sa 7 i Katarina Šuberić sa 4 postignuta gola.


Igrač utakmice: Ksenija Petrović (Radnički)

RK Radnički  – ŽRK Mladost: 33:22 (19:9)

Kragujevac: SBB Hala “Jezero”. 


Sudije: Branimir Đokić, Boban Blagojević. 
Sedmerci: Radnički 3 (3), Mladost 7 (4).
Isključenja: Radnički 8 min., Mladost 10 min.


Radnički: Veličković 3, Srećković, Bjelak 3, Stepanović 6, Nedeljković, Stošić 6, Blagojević, Hasanović (6 odbrana i sedmerac), Vlašković, Stoiljković, Mikić, K. Petrović 8, Agatunović 3, Savić (6 odbrana i sedmerac), T. Petrović, Kolak 4.


Mladost: Maksić (8 odbrana), Macura, Milojević, Glušica 7, Potkonjak 2, Dragosavljević 2, Bulatović 2, Šuberić 4, Lukić 2, Jovanović, Stanojević (3 odbrane), Boner 2, Bogunović, Mil. Kojčić 1, Bubanja, Mar. Kojčić.


Narednog vikenda u okviru 3-eg kola SRLŽ, Radnički putuje u Bor, na megdan istoimenoj ekipi.


Datum: 18.10.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...