x

Jovović izabran za direktora Evropske badminton konfederacije

Jovović izabran za direktora Evropske badminton konfederacije Foto: BSS

U subotu, 17. oktobra, održana je Redovna godišnja Skupština Evropske badminton konfederacije (BEC) u "online" formatu kojoj su prisustvovali predstavnici 41 članice. Skupštinom su predsedavali Peter Tarcala, predsednik i Brajan Agerbak, generalni sekretar BEC.


Tokom prve virtuelne Skupštine BEC u dosadašnjoj istoriji donete se važne formalne odluke koje su se odnosile prevashodno na 2019. godinu dok je aktuelna, koju prati pandemija virusa COVID-19, detaljno analizirana. Za 2021. godinu su izneti planovi koji će biti dalje usklađivani. Poseban deo dnevnog reda Skupštine BEC odnosio se na izbore za potpredsednika i dva direktora BEC. Portugalac, Žoao Matoš, reizabran je za potpredsednika. Škotlanđanka, Ema Mejson, je takođe ponovo dobila poverenje za obavljanje funkcije direktora dok je Radomir Jovović prvi put izabran na ovu značajnu poziciju koja podrazumeva i članstvo u bordu direktora Evropske badminton konfederacije. Mandat direktora BEC se odnosi na period 2020 – 2024.


Nakon Godišnjeg zasedanja Skupštine BEC, održan je i prvi, virtuelni, višečasovni sastanak borda direktora na kojem je učešće uzeo i predsednik UO Badminton saveza Srbije. 


"Srećan sam i ponosan. Nakon 25 godina kontinuiranog rada na razvoju srpskog badmintona i osam godina aktivnog članstva u komisijama Evropske badminton konfederacije, evropske kolege su mi ukazale veliko poverenje i čast izborom za direktora. Novu, veoma značajnu poziciju u menadžmentu evropskog badmintona, vidim kao ogromno lično kao i priznanje timu koji godinama predvodim i badmintonu u Srbiji u celini. Nakon prvog zvaničnog sastanka održanom nakon izbora, upoznao sam se bliže sa načinom rada. Kao član borda direktora imaću mogućnost da dam još veći doprinos daljem uspešnom razvoju evropskog badmintona. Nastojaću da ukazano poverenje u potpunosti opravdam." – izjavio je Radomir Jovović, predsednik UO Badminton saveza Srbije i novoizabrani direktor Evropske badminton konfederacije.


Datum: 18.10.2020. Autor:

PROČITAJTE JOŠ...