Sve najbolje na jednom mestu

Foto: VSS

Naš glavni grad predstojećeg vikenda, 17. i 18. oktobra, biće domaćin poslednje regate u sezoni na kojoj će svi najbolji domaći veslači i veslačice - od seniora, preko juniora i kadeta do pionira - odmeritis snage na istom takmičenju, na Prvenstvu Srbije u veslanju za sve kategorije.


U žiži interesovanja svakako će biti naši seniori - reprezentativci koji su još koliko prošlog vikenda branili boje Srbije na Evropskom prvenstvu u Poznanju, gde su najbolji rezultat ostvarili Veselin Savić i Viktor Pivač, koji su u dvojcu bez kormilara bili prvi u B finalu. Ipak, ne treba zaboraviti ni budućnost srpskog veslanja, jer je u mlađim kategorijama prijavljen veliki broj veslača i veslačica, što znači da će svi oni biti pod budnim okom naših koordinatora za seniorske i juniorske selekcije i imaće izvanrednu priliku da pokažu koliko su radili i koliko su spremni za najznačajnije državno takmičenje.


Takmičenje će biti održano tokom subote i nedelje na Adi Ciganliji, na stazi koja je pre manje od mesec dana, 26. i 27. septembra, bila domaćin Evropskog prvenstva za juniore. Predviđeno je da prvog dana Prvenstva Srbije na vodu izađe 126 posada u konkurenciji pionira i juniora, u kojima će veslati 364 takmičara, računajući tu i studentske osmerce i veteranske skifove. Kvalifikacije su na programu od 9.30 časova, a finala od 12 časova.


Drugog dana šampionata, u nedelju, na regatnu stazu izaći će 141 posada u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji. Za te trke prijavljeno je ukupno 356 takmičara, od kojih će neki najpre od 9 časova veslati u kvalifikacijama, dok će finala potom biti održana od 12 časova.


Iako je do kraja ove sezone, karakteristične u našoj zemlji i čitavom svetu više  po odlaganju ili otkazivanju takmičenja zbog pandemije koronavirusa, preostala još jedna, daljinska regata u Novom Sadu 31. oktobra, ali na kojoj neće učestvovati seniori, u Beogradu ćemo predstojećeg vikenda, dakle, imati praznik veslanja.


Međutim, i ovoga puta, kao i na svakoj regati organizovanoj ove godine, neće biti publike, a Veslački savez Srbije je, zbog sprečavanja eventualnog širenja zaraze kovidom-19 preduzeo i sve druge mere, predviđene odlukama Vlade Srbije i Kriznog štaba, kako bi bezbednost učesnika Prvenstva Srbije bila na najvišem nivou.


Datum: 16.10.2020. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...