x

Kragujevčani bi da nastave niz uspešnih gostovanja

Kragujevčani bi da nastave niz uspešnih gostovanja Foto: SPD Radnički

Nakon neplanirane pauze proteklog vikenda, odbojkaši Radničkog gostovanjem požarevačkom Mladom radniku, u četvrtak od 17 časova, nastavljaju takmičenje u BPŠ Super ligi Srbije.


Kragujevčani su u subotu trebali da ugoste beogradski Partizan Soccer u okviru 4. kola, ali je na zahtev Beograđana termin ovog meča prolongiran za 13. oktobar. Time su učenici Dragana Kobiljskog dobili nešto više vremena da se što bolje pripreme za predstojeće gostovanje prilično neugodnoj i nepredvidivoj ekipi Mladog radnika u Požarevcu.


Tim Ivice Jevtića ima polovičan učinak posle četiri odigrana kola. Nakon dva startna poraza u duelima sa Nišom i Crvenom zvezdom, Požarevljani su u naredna dva kola popravili utisak, savladavši u gostima Partizan Soccer (3:1) i Novi Pazar (3:0).


Ovakve rezultatske amplitude su potpuno očekivane za jednu prilično mladu ekipu kao što je to slučaj sa Mladim radnikom ove sezone. Od iskusnijih igrača, tu su samo kapiten Mladen Bojović i libero Ivan Ilić. Posebnu atrakciju u sastavu požarevačkog tima predstavljaju dva Senegalca Sila Samb i Sej Dou.


Kragujevčani i Požarevljani imali su priliku da odmere snage tokom pripremnog perioda na memorijalnom turniru „Legende Radničkog“ u „SBB Jezeru“. Ekipa Dragana Kobiljskog je u tom meču zabeležila „glatku“ pobedu od 3:0, mada treba imati na umu da se radilo o početnoj fazi priprema, kada su ekipe daleko od svog maksimuma.


Šumadinci su uspešno prebrodili prva dva gostovanja u ovoj sezoni, pa se sa pravom nadaju da će ovaj uspešan niz rezultata nastaviti i u Požarevcu, u želji da zadrže poziciju u gornjem delu tabele. 


Datum: 07.10.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...