x

Dimitrije Grgić i Crvena zvezda najuspešniji na Memorijalu Ištvan Poljanac

Dimitrije Grgić i Crvena zvezda najuspešniji na Memorijalu Ištvan Poljanac Foto: SSS

Streljački klub Akademac je nastavio tradiciju i šestu godinu za redom organizovao Memorijalni turnir „Ištvan Poljanac“.


U prethodnih par godina turnir u znak sećanja na potpukovnika profesora Poljanca, dugogodišnjeg predsednika i trenera Akademca, preminulog 2013, je imao međunarodni karakter. Ove godine je miting je, zbog pandemije korona virusa, održan u drugačijem formatu.


Turnir je počeo u Vojnoj akademiji, gde je održano nadmetanje u gađanju malokalibarskim pištoljem (25-metarsko strelište) u opštoj (muško-ženskoj) konkurenciji. 


Prva tri mesta osvojili su reprezentativci Srbije. Najuspešniji je bio Dimitrije Grgić koji je pogodio 575 krugova. Drugo mesto, sa samo za krug slabijim rezultatom, osvojila je Jasmina Milovanović, Grgićeva sestra i klupska drugarica iz Akademca. Bronza je pripala Dušku Petrovu.


U ekipnom plasmanu prva je bila Crvena zvezda. Akademac je osvojio drugo , a Novi Sad 1790 treće mesto.  Nadmetalo se 20 strelaca iz sedam klubova.


Drugog dana turnira, u streljani Internata Vojne gimnazije za vazdušno oružje, održano je takmičenje puškom za učenike Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole. Učenici Srednje stručne škole (SSVŠ) su bili uspešniji, osvojili su svih šest medalja u pojedinačnoj konkurenciji. Najbolji rezultat u muškoj konkurenciji ostvario je Jovan Gavrilović iz 50. klase SSVŠ, a kod devojaka najbolja je bila Ana Stajkov iz 48. klase SSVŠ.


Datum: 06.10.2020. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...