x

Obnovljen streljački klub u Plandištu

Obnovljen streljački klub u Plandištu Foto: SSS

Streljačka porodica Srbije se širi, broj klubova u našoj zemlji raste. Nova vest koja potvrđuje ovu činjenicu stiže iz Južnobanatskog okruga.


U mestu Plandište reaktivirana je Streljačka družina Planteks 1981. Klub je osnovan je pre 39 godina, ali je krajem 20.veka prestao sa radom. Zaljubljenici u streljaštvo, predvođeni trenerima Davorom Ćalićem i Duškom Majstorovićem, su pre nekoliko meseci okupili nekoliko desetina mladih i obnovili rad kluba. 


Takmičenjem mlađih kategorija u Plandištu, minulog vikenda je svečano obeležen novi početak Planteksa 1981.  


Svečanosti su prisustvovali brojni gosti, između ostalih Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište, dok je Streljački savez Srbije predstavljao Ivan Manojlović, član stručnog štaba SSS.


Manojlović se, u ime Saveza, obratio domaćinima i mladim strelcima, poželeo im uspeh i podelio savete za budući rad.


- Mreža streljačkih klubova u Srbiji se širi. Sve nas u Savezu raduje činjenica da i u Plandištu dobijamo novu bazu – prokomentarisao je Manojlović posle posete.– Nadam se da će streljački radnici i strelci u Plandištu uspeti u nameri da napreduju i naprave stabilan klub. Očigledno je da entuzijazam i velika želja za uspehom ne nedostaju, a to je jedan od osnovnih preduslova. Članovi Planteksa treniraju u streljani u okviru lovačkog doma, klub ima podršku Opštine. Planteks će uskoro debitovati na Prvenstvu Srbije serijskom vazdušnom puškom u Beogradu narednog vikenda. Uključiće se i u regionalna takmičenja. Vidi se da mladi strelci to jedva čekaju.


Svi učesnici revijalnog takmičenja zaslužuju čestitke, a zlatnim medaljama okitili su se Tamara Grozdanovski i Dragan Zdraveski. 


Datum: 06.10.2020. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...