x

Levoruki Utvić nova akvizicija Kragujevčana

Levoruki Utvić nova akvizicija Kragujevčana Foto: SPD Radnički

RK Radnički je u želji da pojača konkurenciju i kvalitet pred odlučujuću baraž utakmicu i eventualni plasman u Arkus superligu, sklopio angažman sa desnokrilnim rukometašem  Bogdanom Utvićem (22). Svojim talentom i sjajnim fizičkim predispozicijama, Utvić bi trebao da predstavlja jednu od udarnih pesnica u oba pravca igre ekipe iz Šumadijske prestonice.

-Dovođenjem Bogdana Utvića,pojačali smo konkurenciju na poziciji desnog krila. Reč je o mladom momku,bivšem juniorskom reprezentativcu, koji već tri godine igra Superligu na visokom nivou. Polivalentan je igrač, eksplozivan u fazi napada, a krasi ga činjenica da u odbrani pokriva više pozicija. Smatram da smo napravili odličan potez i da će dati značajan doprinos kvalitetu stila igre koji gajimo– najavio je novu akviziciju Radničkog pomoćni trener Miloš Sretenović.

Utvić je počeo da trenira rukomet sa 10 godina u ekipi Mokra Gora iz rodnog Zubinog Potoka, a igrao je i za Crvenu zvezdu. Bio je član kadetske i juniorske reprezentacije Srbije.

-Drago mi je što sam došao u klub sa velikom tradicijom. Kragujevac je grad sporta, tako da sam siguran da sam izabrao pravu sredinu za svoj lični napredak. Iako je bilo priča o nastavku saradnje sa Crvenom zvezdom, kao i ponuda drugih klubova, ipak sam odlučio da karijeru nastavim u Radničkom. Pre svega su nam se poklopile ambicije. Ono što je presudilo u mom izboru jeste sjajna organizacija kluba, a to je danas retkost u srpskom rukometu. Zahvalio bih se rukovodstvu na ukazanom poverenju, a na meni je da to opravdam igrama na terenu.- istakao je po dolasku u Kragujevac Bogdan Utvić.

RK Radnički i Bogdan Utvić su ugovorili dvogodišnju saradnju.

Datum: 03.09.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...