Levoruki Utvić nova akvizicija Kragujevčana

Foto: SPD Radnički
 
 

RK Radnički je u želji da pojača konkurenciju i kvalitet pred odlučujuću baraž utakmicu i eventualni plasman u Arkus superligu, sklopio angažman sa desnokrilnim rukometašem  Bogdanom Utvićem (22). Svojim talentom i sjajnim fizičkim predispozicijama, Utvić bi trebao da predstavlja jednu od udarnih pesnica u oba pravca igre ekipe iz Šumadijske prestonice.

-Dovođenjem Bogdana Utvića,pojačali smo konkurenciju na poziciji desnog krila. Reč je o mladom momku,bivšem juniorskom reprezentativcu, koji već tri godine igra Superligu na visokom nivou. Polivalentan je igrač, eksplozivan u fazi napada, a krasi ga činjenica da u odbrani pokriva više pozicija. Smatram da smo napravili odličan potez i da će dati značajan doprinos kvalitetu stila igre koji gajimo– najavio je novu akviziciju Radničkog pomoćni trener Miloš Sretenović.

Utvić je počeo da trenira rukomet sa 10 godina u ekipi Mokra Gora iz rodnog Zubinog Potoka, a igrao je i za Crvenu zvezdu. Bio je član kadetske i juniorske reprezentacije Srbije.

-Drago mi je što sam došao u klub sa velikom tradicijom. Kragujevac je grad sporta, tako da sam siguran da sam izabrao pravu sredinu za svoj lični napredak. Iako je bilo priča o nastavku saradnje sa Crvenom zvezdom, kao i ponuda drugih klubova, ipak sam odlučio da karijeru nastavim u Radničkom. Pre svega su nam se poklopile ambicije. Ono što je presudilo u mom izboru jeste sjajna organizacija kluba, a to je danas retkost u srpskom rukometu. Zahvalio bih se rukovodstvu na ukazanom poverenju, a na meni je da to opravdam igrama na terenu.- istakao je po dolasku u Kragujevac Bogdan Utvić.

RK Radnički i Bogdan Utvić su ugovorili dvogodišnju saradnju.

Datum: 03.09.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...