x

Napeto na merenju uoči Balkan boxing revije

Napeto na merenju uoči Balkan boxing revije

Veljko Ražnatović (23), naš najbolji kruzeraš, više od osam meseci je čekao na deveti profi boks meč! Konačno, sutra (petak) na parkingu Slot kluba Admiral Atrijum u Novom Beogradu, gde će biti montiran ring na otvorenom, na megdan će mu izaći iskusniji Ukrajinac Denis Kozakov (26), koji je do sada već imao nekoliko mečeva od osam rundi, dok će Veljku ovo biti debitantski nastup što se tiče tog segmenta. Biće to meč večeri na međunarodnoj reviji u organizaciji “Balkan Boxinga”.

Na merenju održanom danas (četvrtak) u Slot klubu Admiral Atrijum bilo je mrkih pogleda, gurkanja, što je donekle i uobičajeno u profesionalnom svetu boksa, ali Srbin ističe da je bar što se njega tiče fer-plej uvek na prvom mestu.

-Iritantan mi je lik, ne krijem, mislim da se neće dobro provesti u ringu. Naravno, svaka mu čast na hrabrosti, odmah je prihvatio da se bori, dok su mnogi odustali. Fer-plej je zagarantovan, ali i nokaut, iskreno verujem. Nastaviću gde sam stao u svom pohodu na evro-titulu – u dahu će Veljko posle merenja boraca. 

Momak rođen u Harkovu već pet godina se bavi profi-boksom. Svestan je Veljkove snage, ali i svojih mogućnosti.

-Gledao sam njegove mečeve, paklen borac, što govori i njegov skor. Međutim, vreme je da se pokvari perfektan niz koji ima - još jednom je pokazao svoju hrabrost Ukrajinac.

Veljkov meč će biti poslednji na reviji, a svi učesnici, treneri i organizatori će biti testirani i ispunjavati sve preporuke Vlade Srbije vezane za borbu sa koronom. Publike neće biti, ali će megdan biti direktno prenošen na TV Arenasport 1.

VELJKOV UČINAK U PROFI KARIJERI

Mečeva 8

Pobeda    8

Pobeda nokautom 5


UČINAK KOZAKOVA

Mečeva 16

Pobeda    7

Pobeda nokautom 5

Poraza 9

Poraza nokautom 3


Konovalov “uči boks”

Pre Ražnatovića i Kozakova u ring će Aleksandar Konovalov i Milan Živković. Višestrukom svetskom i evropskom šampionu u kik-bhoksu ovo će biti tek drugi meč u profi-boksu, ali je za ovaj specijalno naoštren.

- Čuo sam da mi je rival poručio da će me naučiti kako se boksuje, pošto sam ja kik-bokser, a on bokser. Videćemo sutra koliko ko zna da boksuje - u svom stilu zapretio je “atomski mrav” iz Jagodine.


LISTA MEČEVA

DO 57 KG

Sara Marjanović - Nevena Matović

DO 72,5 KG

Novak Radulović - Vladimir Đorđević

DO 69 KG

Petar Stošić - Antonio Biset (Kuba)

DO 91+ KG

Sanel Hasanović - Dušan Krstin

DO 71,5 KG

Aleksandar Konovalov - Milan Živković

DO 90,7 KG

Veljko Ražnatović - Denis Kozakov (Ukrajina)

*Program i prenos počinju u 20 sati.

Datum: 03.09.2020. Autor: Dražen Ostojić

PROČITAJTE JOŠ...