x

Sezona se nastavlja 11.septembra u Trsteniku

Sezona se nastavlja 11.septembra u Trsteniku Foto: SSS

Prvenstvom Srbije u seniorskoj konkurenciji, održanom minulog vikenda u Novom Sadu, završena je sezona takmičenja standardnim malokalibarskim oružjem u našoj zemlji.


Novi izazovi za srpske strelce se približavaju. Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije je na 42.elektronskoj sednici usvojio predloge Stručne komisije vezane za nastavak sezone.


Drugog vikenda septembra Trstenik će biti domaćin dva šampionata države. U petak, 11. septembra biće održano Prvenstvo Srbije serijskom malokalibarskom puškom u pionirskoj i apsolutnoj kategoriji. U subotu i nedelju (12-13.septembar) na 100-metarskom strelištu u Trsteniku će biti organizovan šampionat države u gađanju vojničkim oružjem. 


Organizator oba prvenstva je SD „Dragan Jevtić Škepo“ iz Gornjeg Milanovca. Prvotibno je bilo predviđeno da se dva takmičenja održe u dva vikenda (prvenstvo vojničkim oružjem je bilo zakazano za 19-20.septembar, a serijskom puškom nedelju dana ranije). Međutim, zbog optimizacije troškova, SSS je prihvatio predlog organizatora da se dva termina objedine u jedan.


Ubrzo počinje i sezona vazdušnim oružjem. Regionalna prvenstva u gađanju serijskom vazdušnom puškom su predviđena za 5.septembar. Po pravilima SSS, učešće na regionalnim je preduslov za učešće na Prvenstvu Srbije. S obzirom da mnogi objekti još ne rade ili se tek otvaraju, posle pauze zbog epidemije, napravljen je izuzetak za ovu sezonu.Strelci koji se prijave za državni šampionat (Beograd, 10 – 11.oktobar) neće imati obavezu učešća na regionalnom prvenstvu. 


Isti princip je, zbog vanrednog stanja, primenjen i za regionalna prvenstva malokalibarskim oružjem. Ipak, regionalni savezi mogu da organizuju svoja prvenstva narednog vikenda, ukoliko za to imaju sportski interes.


Umesto 50, stiže 80 pušaka za klubove


Početkom avgusta UO SSS je doneo odluku da se kroz Program pomoći klubova Savez realizuje nabavka 50 vazdušnim pušaka za razvojni program. Klubovi plaćaju 50 odsto od nabavne cene, ostale troškove pokriva SSS.


Međutim, interesovanje klubova je izuzetno veliko. Prijavilo se više od 30 klubova, sa ukupno više od 90 zahteva za nabavku pušaka. SSS se angažovao i uspeo da poveća kontigent nabavke.


Savez puške nabavlja od fabrike “Fajnverkbau”. Predstavnici Saveza su kontaktirali  “Fajnverkbau” i dobili saglasnost od proizvođača za mogućnost isporuke dodatne količine od još 30 pušaka po prvobitno dogovorenim uslovima (sniženim cenama).


-Upravni odbor je prihvatio predlog Stručne komisije da se ove godine kroz Program pomoći klubovima realizuje nabavka 80 vazdušnih pušaka, a konačan spisak raspodele pripremiće Stručna komisija – prenosi Nikola Marić, predsednik Stručne komisije i dodaje – Savez kroz nabavku dodatne količine pušaka za razvojni program obezbeđuje strateško ostvarenje cilja nabavke osnovnih sredstava za svoje članice u ovoj godini.



Datum: 01.09.2020. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...