Sportski savezi Beograda i Pančeva dogovorili jačanje saradnje

Foto: SSAB

Radno je bilo danas u Sportskom savezu Beograda. Rukovodioci SSAB ugostili su predstavnike Sportskog saveza Pančeva, a sve oko dogovora o zajedničkim akcijama i proširenju saradnje. Ispred krovne organizacije beogradskog sporta sastanku su prisustvovali Dragan Tomašević (predsednik), Nikola Penić (generalni sekretar) i Slobodan Đurić (predsednik Komisije za međugradsku, međunarodnu saradnju i medije). Sportski savez Pančeva predstavljali su Slobodan Bitević (predsednik) i Dejan Perić (generalni sekretar).

-Prirodno je da ove dve velike sportske organizacije sarađuju. Predstavljamo sport dva grada, koja se po teritoriji graniče. U narednom period trudićemo se da sprovedemo nekoliko zajedničkih projekata - istakao je Dragan Tomašević.

Nikola Penić, generalni sekretar  SSAB se nadovezao.

-Prezadovoljan sam kada vidim dvoje mladih ljudi, koji su digli Sportski savez Pančeva na zdrave noge. U njihovom sistemu je 230 klubova i sportskih udruženja i kroz saradnju sa lokalnom samoupravom odlično sarađuju. Dogovorili smo se da potpišemo protokol o poslovno-tehničkoj saradnji, koji će obuhvatiti puno stvari, usmerenih ka razvoju sporta i mladih sportista u ova dva grada.

Predsednik SS Pančevo Slobodan Bitević i dalje je aktivni sportista, nezamenjivi je član karate reprezentacije i osvajač medalja na Svetskom i Evropskom seniorskom prvenstvu.

-Samo širenjem saradnje i razmenom iskustava iz oblasti sporta, možemo biti još bolji. Planiramo da napravimo i zajedničke seminare, gde bi treneri iz Pančeva i Beograda razmenili svoja iskustva. Ideja je da napravimo i edukaciju za mlade sportiste i još puno stvari, koje ćemo utanačiti početkom juna kada mi budemo domaćini funkcionerima iz Beograda i kada bude potpisan protokol - poručio je Bitević, koji nam je otkrio i da karijeru planira da završi plasmanom na Olimpijske igre u Tokiju, gde bi osvajanje medalje bila kruna njegove uspešne karijere. 

Datum: 14.05.2020. Autor: Sportski savez Beograda

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...