x

Novi kalendar takmičenja SSS: Početak letnje sezone zakazan za juni

Novi kalendar takmičenja SSS: Početak letnje sezone zakazan za juni Foto: SSS

U skladu sa novim merama državnih organa i Instrukcija Kriznog štaba za suzbijanje širenja koronavirusa, Stručna komisija Streljačkog saveza Srbije, pripremila je novi kalendar takmičenja za ovu godinu.


Predlog Stručne komisije usvojen je na elektronskoj sednici Upravnog odbora SSS.


Po novom kalendaru, nastavak takmičarske sezone je zakazan sa sredinu juna. Prvo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem za strelce seniorskog i juniorskog uzrasta planirano je za 13/14. jun  u Novom Sadu. Za isti vikend predviđeno je i prvo kolo Kupa SSS u gađanju vazdušnom puškom iz trostava u B programu (kadetski uzrast), takođe u Novom Sadu.


Kalendar SSS za jun-avgust 2020. godine.


13 - 14. jun: Prvo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije, A program (seniorski/juniorski uzrast) malokalibarskim oružjem i prvo kolo Kupa SSS u B programu (kadetski uzrast) u gađanju vazdušnom puškom iz trostava (3 puta 20 hitaca). 


27 - 28.jun: Drugo kolo Kupa SSS, A program, MK oružje, i drugo kolo Kupa SSS u B programu  u gađanju vazdušnom puškom iz trostava. 


11 - 12.juli: Treće kolo Kupa SSS, A program, MK oružje, i treće kolo Kupa SSS u B programu  u gađanju vazdušnom puškom iz trostava. 


25 - 26. juli: Finale Kupa SSS, A program, MK oružje, i finale Kupa SSS u B programu  u gađanju vazdušnom puškom iz trostava. 


2 - 9. avgust:  Kamp perspektivnih strelaca Srbije, vazdušno oružje, u Karatašu.


14 - 16. avgust: Prvenstvo Srbije za juniore i juniorke, MK oružje, i Prvenstvo Srbije u B programu  u gađanju vazdušnom puškom iz trostava. 


20 - 23. avgust: „Velika nagrada Novog Sada 2020“ u svim disciplinama (seniorska i juniorska kategorija)


29 - 30. avgust: Prvenstvo Srbije za seniorke i seniore, MK oružje.


Domaćin svih takmičenja planiranih za juni, juli i avgust je Streljačka družina Novi Sad 1790.


Prema ranijim odlukama SSS, neka od navedenih takmičenja, prvobitno zakazana za april i maj, su bila otkazana . Međutim s obzirom na razvoj situacije oko epidemije koronavirusa u našoj zemlji i na činjenicu da se zbog odlaganja Olimpijskih igara oslobodilo više termina za održavanje nadmetanja, Stručna komisija je predložila da se ti događaji ipak vrate u kalendar u novim terminima.


Kamp perspekrivnih strelaca Srbije vazdušnim oružjem u Karatašu biće realizovan ukoliko se budu stekli uslovi i ukoliko Ministarstvo omladine i sporta bude novim planom opredelilo sredstva za realizaciju kampova.


Po predlogu Stručne komisije, suspendovana je odredba obaveznog učešća takmičara na regionalnim prvenstvima malokalibarskim oružjem u A programu (koja su po prvobitnom kalendaru zakazana za maj). Po pravilniku SSS, strelci imaju obavezu da učestvuju na regionalnim prvenstvima da bi stekli pravo da se takmiče na Prvenstvu Srbije. Za ovu sezonu, ta stavka Pravilnika je suspendovana.

Međutim, regionalni takmičarski savezi mogu, da ukoliko imaju interes, svoja prvenstva organizju najmanje dve sedmice pre Juniorskog prvenstva Srbije, zakazanog za 14 -16. avgust.


Datum: 14.05.2020. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...