TSS tour uz podršku Novaka Đokovića

U skladu sa merama vezanim za pandemiju virusa Covid19 koje su na snazi i koje će Vlada republike Srbije donositi (i ostale zemlje) prateći zdravstvenu situaciju u svetu i preporuke stručnjaka, Teniski savez Srbije će kao i većina nacionalnih saveza morati da promeni i prilagodi svoj program i plan rada za ovu godinu.


Zbog zdravstvene situacije sva sportska dešavanja u svetu i kod nas su otkazana, a plan i poslednja odluka ITF i TE je da se sa međunarodnim turnirima nastavi nakon 13. jula 2020. Ono što se pokazalo kao najveći problem u našem sportu je nemogućnost velikog broja igrača da ostvari bilo kakve prihode za ličnu egzistenciju što se pre svega odnosi na igrače i igračice sa slabijim rangom od 200tog mesta kako na ATP, tako i na WTA rang listama. Pored ovoga, imamo i problem usporenog razvoja najboljih juniora koji su trenutno bez mogućnosti nastupa na turnirima visokog kvaliteta. U tom smislu smo izmenili dosadašnje aktivnosti i prilagodili ih potrebama naših takmičara tj. želja nam je da našim takmičarima omogućimo maksimalno kvalitetne pripreme do početka takmičarske sezone u sferi međunarodnog tenisa.Treninzi u nacionalnom trening centru

Od trenutka kada se omogući trening treba organizovati zajedničke treninge od ponedeljka do petka za svaku nacionalnu selekciju. U junu mesecu takođe treba da se nastavi sa dovođenjem igrača na treninge, a prema planu koji bi se napravio sa kalendarom takmičarskih aktivnosti od juna meseca.Reprezentativni nastupi juniorskih selekcija 12 do 18 godina

Zbog velikih promena u juniorskom kalendaru i otkazanog Ekipnog evropskog prvenstva do 14 godina, a velike su šanse da se otkažu i preostala prvenstva Evrope, planiramo da organizujemo zajedničke pripreme i prijateljske mečeve sa reprezentacijama iz okruženja. U prvom periodu plan je da pripreme i mečeve organizujemo sa Hrvatskom i Mađarskom. Početak Futures turnira kao i juniorskih turnira je za sada predviđen za 13 jul. Zbog toga je potrebno prilagoditi kalendar takmičenja tako da se u tom periodu odigra što više kvalitetnih turnira u svim konkurencijama.Teniski savez Srbije je u konstantnom kontaktu sa najboljim igračem na svetu Novakom Đokovićem kojem je veoma stalo da pomogne TSS-u i svim igračima koji se trenutno nalaze u nezavidnom položaju. Stoga će TSS u saradnji sa Novakom Đokovićem organizovati “TSS Tour” za igrače i igračice seniorskog uzrasta za zavidnim novčanim nagradama. Ovom prilikom bismo se zahvalili kako Novaku Đokoviću, tako i Danilu Petroviću uz čiju pomoć smo došli u situaciju da možemo da pokrenemo ovakav program.


-"Svestan sam problema sa kojima se suočava veliki broj tenisera iz naše zemlje, sa mnogima sam na vezi, i znam da prolaze kroz ozbiljne teškoće. Zato smo odlučili smo da zajedno napravimo plan koji će igračima pomoći da prebrode ovaj period. Biće odigrano šest turnira za seniore i seniorke, obezbeđeni su nagradni fondovi, organizovaćemo i juniorska takmičenja, a ukoliko bude neophodno pomoći ću i ličnim sredstvima da se sve održi na kvalitetan način. Pored toga, pružiću maksimalnu podršku takmičenju, učesnicima i organizatorima u strateškom smislu, na planu promocije, ali i na svaki drugi način koji bude neophodan. Zahvalio bih se i Danilu Petroviću, koji ima veliku ulogu u realizaciji projekta i koji je mnogo pomogao da dođemo do jedne ovakve ideje. Podsećam i da će sva takmičenja poštovati mere o zdravstvenoj bezbednosti, jer nam je očuvanje zdravlja svih učesnika jedan od prioriteta" - rekao je Novak Đoković najavljujući TSS Tour.


SENIORI

“TSS Tour”

-6 turnira sa novčanim nagradama za seniore i seniorke;

-Završni Masters turnir

-Masters 6 igrača po bodovima sa 6 turnira i 2 WC.


TURNIRI U KONKURENCIJAMA 12 DO 18 GODINA

-Po 4 turnira u svakoj konkurenciji;

-Završni Masters turnir

-Masters 8 igrača po bodovima sa 4.


Pored ove serije turnira TSS će regionalnim savezima prepustiti organizuje turnira u svim kategorijama, a broj turnira zavisi od procene savkog regionalnog saveza o broju turnira.-"Zahvalio bih se Novaku Đokoviću na izuzetnoj reakciji, i na želji da pomogne srpskom tenisu. Ponosni smo na to što imamo njegovu podršku i što nam godinama unazad izlazi u susret i omogućava da tenis u Srbiji živi i razvija se.


Potrudićemo se da svi zajedno kao tim opravdamo njegovo poverenje i spremnost da bude deo ovakvog projekta. Uveliko se radi na organizacionim detaljima, kako bi sve proteklo u savršenom redu, a opet u skladu sa trenutnom situacijom kojoj moramo da se prilagodimo.


Verujem da će turniri pomoći teniserima i teniserkama pre svega na finansijskom planu, a potom i da će im to biti način da se vraćaju u trenažni ritam i u formu, kako bi što lakše i spremnije dočekali nastavak sezone. Dok se to ne dogodi, daćemo sve od sebe da naši igrači u Srbiji imaju što bolje uslove za rad, a TSS Tour je prvi i važan korak u tom pravcu", rekao je Mirko Petrović, predsednik TSS-a.VAŽNA NAPOMENA:

Teniski savez Srbije će izdati OBAVEZUJUĆE UPUTSTVO O MERAMA ZDRAVSTVENE BEZBEDNOSTI ZA VREME ORGANIZACIJE TURNIRA.


TSS ima podršku I ITF u organizaciji ovih turnira I takodje će sa njihove strane biti propisane mere za organizaciju turnira širom sveta koje će TSS u potpunosti ispuniti.


Uputstvo mora biti jasno istaknuto na oglasnoj tabli kluba organizatora. Jasno moraju biti obeležene zone u kojima je zabranjen pristup, a svaki klub je odgovoran za sprovodjenje tih mera. Svaki region će imenovati Komesara za sprovodjenja mera zdravstvene bezbednosti koji će biti odgovoran za njihovo sprovođenje, a klub će dostaviti ime osobe koja je u ime organizatora zadužena za sporvođenje mera. Odgovorna lica regiona i kluba moraju se nalaziti na prozicijama turnira.


Ovaj plan će u mnogome zavisiti od razvoja situacije i epidemioloških mera koje će biti na snazi kako u Republici Srbiji tako i u celom svetu. Poštovanje mera, zdravlje igrača i svih osoba koje bi bile uključene u ove aktivnosti je na prvom mestu.


Datum: 06.05.2020. Autor: Neda Miletić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...