x

Pauza na domaćoj streljačkoj sceni do polovine maja

Pauza na domaćoj streljačkoj sceni do polovine maja Foto: SSS

Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije je na elektronskoj sednici usvojio nove predloge Stručne komisije o promenama u ovogodišnjem kalendaru takmičenja  i ostalih sportskih aktivnosti.


Stručna komisija je postigla saglasnost da sukcesivno treba korigovati kalendar SSS kako se bude menjala situacija usled pandemije koronavirusa. 


UO je usvojio predlog komisije, po kome su odloženi ili otkazani događaji planirani do polovine maja. 


Regionalna prvenstva u B i C programu (standardno vazdušno oružje za mlađe kategorije i serijska vazdušna puška), koja su bila zakazana za 11. i 12. april, odložena su za prvi vikend septembra (5-6).


Prvenstvo Srbije u B i C programu je trebalo da bude održano u Beogradu 9. i 10. maja, u organizaciji Partizana,  pomereno je za 10-11. oktobar. U ovom terminu Streljački savez Srbije je u Beogradu trebalo da bude domaćin finala Evropske lige mladih, ali pre desetak dana Evropska streljačka konfederacija je otkazala ovogodišnju sezonu lige.


Otkazani su Kamp perspektivnih strelaca vazdušnim i MK oružjem, predviđen za 13 – 16. april,  i prvo kolo Kupa SSS u trostavu vazdušnom puškom za kadetski uzrast, planirano za dan po završetku kampa (17.april). Oba događaja je trebalo da budu priređena u Novom Sadu. Stručna komisija će naknadno, ukoliko se steknu uslovi,  razmotriti mogućnost održavanja kampa tokom letnjeg raspusta.


Otkazano je i prvo kolo Kupa SSS malokalibarskim oružjem za seniore i juniore, koje je bilo planirano za poslednji vikend aprila (25 – 26. april), takođe u Novom Sadu, u organizaciji Streljačke družine Novi Sad 1790.


Još pre dvadesetak dana usvojeni su novi termini takmičenja zakazanih za mart - Prvenstva Srbije standardnim vazdušnim oružjem u B programu (26-27. septembar) i finala Kupa Streljačkog saveza Srbije, takođe u B programu, (19-20. septembar).Na takmičarskoj sceni u narednih mesec i po dana vladaće zatišje, ali ostale aktivnosti Streljačkog saveza Srbije se realizuju.


–Kancelarija SSS funkcioniše, kao i ostali upravni organi  Saveza. Kalendar takmičenja će biti korigovan na osnovu razvoja situacije oko koronavirusa u našoj zemlji i odluka Svetske streljačke federacije i Evropske streljačke konfederacije o novim terminima međunarodnih događaja – kaže Nenad Petković, generalni sekretar SSS– Pozivam sve naše članice da prate promene u kalendaru i  u skladu s tim planiraju svoj rad. Organi saveza će kako se okolnosti budu menjale reagovati i korigovati kalendar kada to bude bilo potrebno.


Datum: 31.03.2020. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...