x

Evropske olimpijske kvalifikacije na čekanju

Evropske olimpijske kvalifikacije na čekanju Foto: SSS

Evropski olimpijski kvalifikacioni turnir neće biti održan od 18. do 25. maja u češkom gradu Plzenju, kao što je bilo planirano.


Svetska streljačka federacija (ISSF) je danas saopštila da je Organizacioni komitet otkazao takmičenje.


Ovakva odluka se i očekivala, s obzirom na razvoj situacije u vezi koronavirusa i da su Olimpijske igre u Tokiju odložene za narednu godinu.


ISSF je saopštio samo da je turnir otkazan. Novi termin će verovatno biti određen posle konačne odluke MOK o novim datumima za održavanje Olimpijskih igara.


Kako se zaštititi od korona virusa?


Evropske kvalifikacije su poslednji turnir na kome će se deliti kvote za OI. 


Na Igrama u Tokiju učestvovaće 360 strelaca, a za sada je podeljeno 300 kvota. Na Evropskom kvalifikacionom turniru na raspolaganju će biti 16 olimpijskih viza. U četiri discipline biće podeljene po dve kvote (vazdušna puška muškarci i žene, gađanje glinenih golubova – skit, muškarci i žene), a u ostalim disciplinama po jedna.


Ostale olimpijske vize biće dodeljene na osnovu svetskih rang lista (po jedna u svakoj disciplini) i na osnovu odluke komisije MOK o specijalnim pozivnicama.


Kvote za srpsko streljaštvo za sada je izborilo šestoro strelaca: Zorana Arunović, Damir Mikec, Jasmina Milovanović (svi pištolj), Milutin Stefanović, Sanja Vukašinović i Andrea Arsović (puška).


Sem olimpijskih kvalifikacija, otkazano je i Evropsko prvenstvo u gađanju glinenih golubova, koje je u francuskom gradu Šateru trebalo da bude održano od 6. do 20. maja.


Datum: 28.03.2020. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...