x

Ekipa 3x3 Novi Sad novi globalni ambasador svetskog basket turnira Red Bull Half Court

Ekipa 3x3 Novi Sad novi globalni ambasador svetskog basket turnira Red Bull Half Court Foto: Red Bull

Ista igra, novo ime: Red Bull Reign postaje Red Bull Half Court, a basketaši Novog Sada su novi globalni ambasadori!


Turnir koji je domaćoj publici dobro poznat pod imenom Red Bull Reign, vraća se 2020. godine sa novim imenom: Red Bull Half Court. Dinamični 3x3 turnir koji propagira kulturu uličnog basketa, kulminiraće krajem godine svetskom finalnom završnicom gde će se timovi iz 22 zemlje takmičiti za titulu svetskog šampiona.


Turnir će uskoro najaviti nove partnere i nastaviti da raste globalno, a 2019. godina je dovoljno dobar pokazatelj kakav je uticaj dobre basketaške igre - više od 2.500 takmičara i takmičarki je kroz više od 650 ekipa učestvovalo na Red Bull Reign turniru kroz nacionalne šampionate, kako bi se domogli svetskog finala.


Kanada brani titulu u ženskoj konkurenciji, Estonija u muškoj, a sve detalje i nove informacije možeš pogledati na Instagram nalogu turnira. Na ovoj adresi te čekaju i basketaši Novog Sada, višestruki svetski šampioni u ekipnoj i reprezentativnoj konkurenciji - Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović i Marko Savić kao ponosni ambasadori Red Bull Half Court turnira.


Pored dobre igre ovaj turnir je poznat i po tome što slavi kulturu uličnog basketa kroz muziku, uličnu modu i umetnost, a domaće ljubitelje dobrog basketa će obradovati i informacija da se nakon godinu dana pauze ovaj popularni 3x3 turnir zvanično vraća u Beograd.


Datum: 30.03.2020. Autor: Alek Bošković

PROČITAJTE JOŠ...