Odložen Svetski kup u Nju Delhiju, otkazan predolimpijski turnir

Foto: SSS

Širenje korona virusa se sve više odražava na sportske događaje širom planete. Svetska streljačka federacija (ISSF) je takođe napravila značajne izmene u kalendaru takmičenja.


Svetski kup u Nju Delhiju je odložen, a Predolimpijski turnir u Tokiju otkazan.


Svetski kup u Nju Delhiju trebalo je da bude održan od 18. do 25. marta. Krajem prošle nedelje, domaćini su Svetskoj streljačkoj federaciji predložili nove termine, kao i da se turnir podeli u dva dela. Predlog je prihvaćen, i po novom kalendaru, takmičenja puškom i pištoljem u Nju Delhiju će biti održana od 5. do 12.maja, a nadmetanja u gađanju glinenih golubova u junu (2 – 9). 


Indijski streljački savez je odlaganje zatražio posle odluke Vlade Indije da suspenduje vize  građanima Italije, Irana, Južne Koreje i Japana izdate 3. marta ili ranije. Vize odobrene kineskim građanima su suspendovane u februaru. Svi državljani ovih zemalja moraju da traže nove vize, a uslovi za izdavanje viza su, zbog koronavirusa, značajno pooštreni. Nove vize su neophodne i stanovnicima drugih zemalja koji su putovali u ugrožene države posle 1. februara.  Organizatori se nadaju da će se tokom aprila situacija popraviti i da će svi strelci koji budu želeli da učestvuju na turniru moći nesmetano da uđu u Indiju. 


Kako se zaštititi od korona virusa?


Predolimpijski turnir u Tokiju bio je zakazan za sredinu aprila (16 – 26). Posle dogovora sa Svetskom streljačkom federacijom i dobijenih preporuka, Organizacioni komitet je odlučio da otkaže turnir. Domaćini i ISSF su se složili da bi održavanje takmičenja u trenutnim okolnostima bio preveliki rizik.


Do Olimpijskih igara u Tokiju (24.jul – 9.avgust) u kalendaru Svetske streljačke federacije su, sem Nju Delhija, još dva Svetska kupa – u Minhenu (samo discipline puškom i pištoljem, 2. – 9. jun) i Bakuu (sve discipline, 22.jun – 3. jul). U Nikoziji (Kipar) u toku je prvi turnir Svetskog kupa u gađanju glinenih golubova.


Poslednje kvote za Olimpijske igre 2020 deliće se na Evropskom kvalifikacionom turniru, koji će u češkom Plzenju biti održan od 18. do 25. maja.


Datum: 11.03.2020. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...