x

ZSMSRS proslavlja 64 godine postojanja i najavljuje nove projekte

ZSMSRS proslavlja 64 godine postojanja i najavljuje nove projekte Foto: ZSMSRS

Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije 9. marta proslavlja 64 godine postojanja i s ponosom najavljuje nove projekte. 

Prema rečima direktora Zavoda Gorana Bojovića, ova institucija neprestano radi na tome da unapredi, proširi i poboljša kapacitete i aktivnosti, ali i da širi i razmenjuje otkrića, tehnologije i znanja u oblasti sportske medicine i bude domaćin velikih međunarodnih događaja.

-Sa ponosom mogu reći da planirani projekti vezani za infrastrukturu napreduju, a projekat veštačke stene za sportsko penjanje o kome sam govorio prošle godine je u međuvremenu završen i kao dokaz kvaliteta urađenog došao je i zvanični sertifikat od strane Međunarodne Federacije za internacionalna takmičenja. To nam otvara vrata, da organizujemo velika takmičenja, tako da je Beograd već potencijalni organizator Evropskog Kupa u sportskom penjanju u avgustu mesecu ove godine. Radovi na projektu Multifunkcionalne dvorane napreduju iz dana u dan i ponosan sam na ono što mogu da vidim, a posebno jer znam kako će isti izgledati kada dobije svoj konačan izgled savremenog i modernog centra na svetskom nivou – izjavio je Bojović.


Kandidatura za svetski kongres medicine sporta

Nakon međunarodne konferencije medicine sporta uspešno održane prošle godine, Srbija je ocenjena kao sjajan domaćin i kolaborativni član FIMS-a sa velikim potencijalima, koji je mnogo uradio na promociji sportske medicine u regionu i šire.

-Glavni zadatak i misija Zavoda u 2020. godini je da pokušamo da zaslužimo i dobijemo organizaciju Svetskog Kongresa Medicine Sporta 2024. za koju ćemo se kandidovati u septembru mesecu ove godine. Pripreme su već počele, a nakon punih 66 godina i davne 1954. kada je Beograd (Jugoslavija) jedini put bio domaćin X Svetskog Kongresa Medicine Sporta, Zavod je spreman da ove godine u septembru u Atini, podnese kandidaturu čelnicima FIMS-a za organizaciju Svetskog Kongresa i prezentuje Beograd i Srbiju kao narednog domaćina. Kandidatura je čast i privilegija da se ovako jedan veliki događaj dovede u našu zemlju – izjavio je Bojović i istakao da veruje da je u narednim godinama pravo vreme da Beograd ponovo bude epicentar nauke i sporta.  

Više o projektima Zavoda na sajtu: http://www.rzsport.gov.rs

Datum: 09.03.2020. Autor: Cvijeta Radović

PROČITAJTE JOŠ...