Zavod za sport i medicinu sporta proslavio 64 godine postojanja

Foto: ZSMSRS

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije obeležio je juče 64 godine postojanja i s ponosom najavio organizaciju Evropskog Kupa u sportskom penjanju tokom leta, a odmah nakon toga i kandidaturu za Svetski kongres medicine sporta 2024.

-Izuzetno smo ponosni na sve ono što smo u proteklih 6 godina uradili i tako doprineli da Zavod danas bude to što jeste – Nacionalni trening centar otvoren za sve građane, rekreativce i sportiste koji žele da brinu o svom zdravlju i ostvaruju vrhunske rezultate.  Zahvaljujući radu celog tima i nesebičnoj pomoći Ministarstva sporta i omladine na čelu sa ministrom Vanjom Udovičićem, ova institucija čini sve da unapredi, proširi i poboljša kapacitete i aktivnosti, ali i da širi i razmenjuje otkrića, tehnologije i znanja u oblasti sportske medicine i bude domaćin velikih međunarodnih događaja, izjavio je Bojović. Planirani projekti vezani za infrastrukturu napreduju, a projekat izgradnje dve veštačke stene za sportsko penjanje o kome sam govorio prošle godine je u međuvremenu završen i nedavno je dobio i zvanični sertifikat od strane Međunarodne Federacije za sportsko penjanje. Sada imamo boulder stenu dužine 36 metara i drugu visine 15 metara, čija je namena za težinsko, brzinsko i rekreativno penjanje što nam otvara vrata za organizaciju velikih takmičenja, tako da je Beograd već potencijalni organizator Evropskog kupa u sportskom penjanju u avgustu mesecu ove godine", izjavio je Bojović i naglasio da radovi na projektu Multifunkcionalne dvorane za razne vrste sportova napreduju iz dana u dan i da projekat polako dobija svoj konačni izgled savremenog i modernog centra na svetskom nivou.


Kandidatura za svetski kongres medicine sporta 2024.

Zavod je 2015. i 2019. bio domaćin Medunarodne konferencije medicine sporta. Srbija je nakon toga ocenjena kao sjajan domaćin i kolaborativni član FIMS-a sa velikim potencijalima, i sa ogromnom zaslugom na promociji sportske medicine u regionu i šire.

-Glavni zadatak i misija Zavoda u 2020. godini je da pokušamo da zaslužimo i dobijemo organizaciju Svetskog kongresa medicine sporta 2024. za koju ćemo se kandidovati u septembru mesecu ove godine u Atini. Pripreme su već počele, a nakon punih 66 godina i davne 1954. kada je Beograd jedini put bio domaćin X Svetskog kongresa medicine sporta, Zavod je spreman da ove godine u septembru u Atini, podnese kandidaturu čelnicima FIMS-a za organizaciju Svetskog kongresa i prezentuje Beograd i Srbiju kao narednog domaćina. Kandidatura je čast i privilegija da se ovako jedan veliki događaj dovede u našu zemlju", izjavio je Bojović podsećajući da je u narednim godinama pravo vreme da Beograd ponovo bude epicentar nauke i sporta.

Zavod za sport uručio je zahvalnice Fudbalskom savezu Srbije, Košarkaškom savezu Srbije, Odbojkaškom savezu Srbije, Plivačkom savezu, Vaterpolo savezu, Srteljačkom savezu, Savezu za školski sport i basketašima Srbije. Pojedinačne zahvalnice su dobili Slobodan Gejo, treneri Marina Maljković, Slobodan Kovač i Dejan Stanković.

Ministar Vanja Udovičić se tokom svečanosti u Klubu poslanika zahvalio svima koji su verovali u ideju Zavoda za sport i nesebično davali sebe u razvoju ove institucije i poručio „Želim vam mnogo godina u kojima ćete obarati sopstvene rekorde i postavljati visoke ciljeve. Srećan vam 64. rođendan.“

Datum: 10.03.2020. Autor: Cvijeta Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...