Zlato Arsovićevoj na VN Huana Karlosa u Granadi


Zlatnu medalju vazdušnom puškom osvojila je  Andrea Arsović, a srebrnu Miltin Stefanović prvog dana takmičenja na turniru "Velika nagrada Huna Karlosa" u Granadi na strelištu na kome će se u septembru održati Šampionat sveta.

Srbija je imala još dvoje finalista ovim oružjem: peto mesto osvojio je Stevan Pletikosić, a osmo Ivana Maksimović, tako da je prvog dana bilo razloga za slavlje!
Andrea Arsović je u finalu trijumfovala sa 208,2 kruga ispred Vega Kol Hurie (Španija) sa 205, 4 kruga i Eleneh Ahmadi iz Irana sa 185,7 krugova. Ivana Maksimović je završila kao osma sa 80,3 kruga. Pre finala, koje je vredelo 413,9 krugova, Maksimovićeva je bila druga sa 416,2 kruga iza Emi Sovaš SAD) sa 418,3 kruga, dok je Arsovićeva bila peta sa 414,2 kruga. Treća srpska takmičarka Milica Babić, učesnica Olimpijskih igara mladih u Nankingu u avgustu je završila na 16. mestu sa 410,5 krugova.

U finalu muškaraca vazdušnom puškom, Milutin Stefanović je pogodio 206,9 krugova ali ga je  pretekao mladi Mađar Ištvan Peni sa 209 krugva. Treće mesto pripalo je beloruskom strelcu Ilii Čarheiki sa 186,4 kruga. Stevan Pletikosić na petom mesto imao je 143,5 krugova.

Pre finala, Stefanović je sa 628,2 kruga bio drugi, a isti rezultat imao je i  prvoplasirani Mađar Peni. Pletikosić je posle osnovnog dela bio peti sa 626,2 kruga. Finale je vredelo 623,3 kruga. Treći srpski strelac u ovoj disciplini Andrija Milovanović, mladi niški olimpijac za Nanking je završio na odličnom desetom mestu sa 622,2 kruga, dok je četvrti naš učesnik u Granadi Milenko Sebić na kraju bio 13. sa 619,9 krugova.

- Medalje posvećujemo Srećku Pejoviću sportskom direktoru SS Srbije koji je zbog porodičnih obaveza ostao u Beogradu - kaže Dragan Donević, član stručnog štaba srpske selekcije.- Bilo je veoma teško da se gađa u strelištu za vazdušno oružje, gde domaćni još nisu instalirali klima uređaje. Čestite svim našim strelcima na izuzetnoj borbenosti a medalje su bukvalno osvojene "u znoju lica svog". Očekujem dobre plasmane i u nastavku. Drugog dana gađaće žene MK puškom trostav, a muškarci MK puškom 60 metaka ležeći. Konkurencija je odlična, učestvuju strelci iz SAD, Irana, Slovenije, Slovačke, Španije, Mađarske, Singapura, Danske, Guama i Španije.

Na "Velikoj nagradi Huana Karlosa" učestvuju - puška: Ivana Maksimović ("Akademija Maksimović"), Andrea Arsović (Partizan), Milica Babić (Novi Sad), Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Milenko Sebić ("Akademija Maksimović"), Milutin Stefanović, Stevan Pletikosić (obojica "Čika Mata", Kragujevac) i Andrija Milovanović (Niš), pištolj: Jasna Šekarić, Zorana Arunović (Crvena zvezda), Bobana Veličković (Bor 030), Jasmina Grgić (Smederevo), Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac) i Andrija Zlatić ("Aleksa Dejović", Užice).

U stručnom štabu su Dragan Donević, Mira Maksimović, Jelena Arunović, Aleksandar Zlatić i Boban Marković.Datum: 18.07.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...