x

Košarkašice Radničkog dočekuju Partizan u derbiju sredine tabele

Košarkašice Radničkog dočekuju Partizan u derbiju sredine tabele Foto: SPD Radnički

Seriju od četiri uzastopna poraza u Prvoj ženskoj ligi Srbije košarkašice kragujevačkog Radničkog pokušaće da prekinu u subotu, 22. februara, kada će u hali „Gordana Goca Bogojević“, sa početkom od 17 časova i 30 minuta, ugostiti beogradski Partizan 1953.

Ovaj meč predstavljaće ujedno i mali derbi sredine tabele, budući da su obe ekipe trenutno bodovno izjednačene na deobi pete pozicije. U prvom ovosezonskom odmeravanju snaga crno-bele košarkašice bile su uspešnije i slavile su pobedu od šest poena razlike – 75:69.

U međuvremenu, Beograđanke su upale u seriju nešto slabijih rezultata, kako u domaćem prvenstvu, tako i u regionalnoj WABA ligi, a upravo u toj činjenici Kragujevčanke vide svoju šansu u predstojećem meču, u kome će pokušati da se revanširaju svom protivniku za poraz u prvom delu sezone i ujedno obezbede što bolju poziciju na startu plej-ofa. 

-"Mislim da smo sada u znatno povoljnijoj situaciji, nego što je to bio slučaj uoči prve utakmice, kada je Partizan bio u seriji dobrih rezultata. Naporno treniramo i pripremamo se za predstojeći meč sa njima i ja se nadam da ćemo iskoristiti prednost domaćeg terena i podršku naših navijača da dođemo do važne pobede, kojom bismo osigurali petu poziciju na tabeli",  smatra Snežana Čolić, jedna od ključnih igračica kragujevačkog tima u dosadašnjem delu takmičenja. 

Radnički je dobro započeo ovu sezonu, jedno vreme se nalazio i pri samom vrhu tabele, ali je kako je sezona odmicala, usled problema sa povredama i odlascima igračica, polako počeo da posustaje. Na nekim mečevima „crvene“ nisu imale ni sreće, ali su, kada se podvuče crta, u svojoj povratničkoj sezoni na prvoligaškoj sceni ostavile sasvim pristojan utisak. 

-"Imali smo u planu plasman među prve četiri ekipe na tabeli, ali zbog problema sa povredama i bolestima igračica nismo uspeli da ostvarimo bolje rezultate, pre svega na gostujućim terenima. Sada smo fokusirani na to da do kraja sezone obezbedimo peto mesto, kako bismo na startu plej-ofa igrali protiv četvrtoplasirane ekipe na tabeli i tako došli u situaciju da napravimo neko iznenađenje. U tom smislu, veoma nam je važna predstojeća utakmica sa Partizanom, koji nas je u prvoj utakmici ove sezone, iako smo mi odigrali jako loše, dobio sa svega šest poena razlike. Zbog toga pozivam publiku da u što većem broju dođe u halu „Gordana Goca Bogojević“ i podrži nas u nameri da dođemo do pobede", poručio je Nenad Milovanović, trener kragujevačkog kluba.

Ulaz na ovu utakmicu biće besplatan za sve posetioce.

Datum: 21.02.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...