x

Simultanka velemajstora Abramovića u domu za odrasla invalidna lica

Ljubitelji šaha i sportska javnost našeg Grada već su naučili da se tradicionalno, već nekoliko godina, u februaru mesecu održava šahovska simultanka nekog od najuglednijih šahista  sa našim sugrađanima sa invaliditetom.


Ovog puta, ovaj po mnogo čemu jedinstven događaj biće održan sutra, u četvrtak 20.februara u Domu za odrasla invalidna lica a čast šahistima sa invaliditetom učiniće naš istaknuti  velemajstor Boško Avramović, jedan od domaćih lidera ove drevne igre i selektor ženske šahovske reprezentacije.


Simultanka će biti održana na oko 30 tabli, ljen početak predviđen je za 11,00 sati,  a protivnici proslavljenom doajenu našeg šaha biće stanari Doma, članovi šahovskog kluba „Pogledi“ – ovaj klub šahista sa invaliditetom je domaćin i organizator priredbe – kao i prijatelji i saradnici Kluba i polaznici škole šaha „Šah bez barijera“ .


Organizator ove izuzetne manifestacije je Šahovski klub „Pogledi“ u saradnji sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograda a njeno održavanje je podržao i omogućio Grad Beograd preko Sekretarijata za sport i omladinu.


Datum: 20.02.2020. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...