x

Rukometaši Radničkog u četvrtfinalu kupa

Rukometaši Radničkog u četvrtfinalu kupa Foto: RK Radnički

Rukometaši Radničkog su u osmini finala Kupa Srbije savladali ekipu Obilić iz Beograda rezultatom 30-27, poluvreme 15-13 i tako se plasirali stepenicu dalje u našem najmasovnijem takmičenju. 

Domaćin je krenuo silovito u želji da od samog starta nametne svoj ritam igre i odbrani oreol ekipe koja uspešno skida skalp superligašima. Već u šestom minutu, pri vođstvu Radničkog 5-1, trener gostiju je morao da reaguje minutom odmora, kako bi prekinuo furiozni nalet Kragujevčana. Vitezovi sa Vračara su samo na mahove uspevali da poremete domaće rukometaše, no iskustvo igranja u eliti im pred kraj poluvremena donosi izjednačenje (11-11, 25. min), ali je to sve što su uspeli da urade u prvom delu igre, koji Radnički rešava u svoju korist rezultatom 15-13.

Drugo poluvreme je proteklo u istom ritmu. Gosti su dali sve od sebe da smanje prednost Radničkog, uspeli su da se delimično priključe rezultatski, no na tom putu im se uvek isprečio, večeras odlični, novajlija na golu Marko Antelj i uz golgeterski raspoložen tandem Medić-Stanojev, lucidne asistencije povratnika Prodanovića, šumadijski super B ligaš je meč rutinski priveo kraju konačnim rezultatom 30-27.

U redovima Radničkog najefikasniji su bili Stefan Stanojev i Dušan Medić sa po 6 pogodaka, dok je kod gostiju Luka Dragović  postigao  9 golova. 

Igrač utakmice : Marko Antelj

RK Radnički  –RK Obilić: 30-27 (15-13)

Kragujevac: SBB Hala “Jezero”. Gledalaca :350
Sudije: Ivan Mandić,Nemanja Kovačić
Sedmerci: Radnički 5 (3), Obilić 6 (4)
Isključenja: Radnički 14 min, Obilić 12 min

Radnički  :  Đerić, Stošić, Ristić 1, V.Stevanović 2, Mutavdžić 3, Lekić, Dobrosavljević 1, Medić 6, Kasalović, Knežević 4, M.Stevanović, Stanojev 6, Bogdanović 5, Antelj ( 12 odbrana ), Prodanović 2.

Obilić :   Radović, Dragović 9, U.Savić 1, Podraščić 5, Jovanović, Jestrović 1, Dražić, Knežević 3, Milutinović, Dotlić 4, Mandić 4, Đorđević, Perić ( 10 odbrana), N.Savić

Sledeću zvaničnu utakmicu,rukometaši Radničkog će odigrati u subotu 29. februara,kada će u okviru 12-og kola SBRL za muškarce, dočekati ekipu Topličanina iz Prokuplja.


Datum: 20.02.2020. Autor: RK Radnički

PROČITAJTE JOŠ...