x

Počeo 28. Zimski fudbalski turnir Čukarica

Počeo 28. Zimski fudbalski turnir Čukarica Foto: GO Čukarica

Proteklog vikenda počeo je Zimski fudbalski turnir “Čukarica 2020”, na terenima Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji. 


Zimski fudbalski turnir Čukarica 2020 održaće se u periodu od 01. februara do 01. marta 2020. godine, u Beogradu, u organizaciji Gradske Opštine Čukarica, a u saradnji sa Fudbalskim savezom Beograda.


Raspored utakmica - Zimski fudbalski turnir Čukarica 2020


Turnir se održava 28. godinu zaredom u organizaciji Gradske opštine Čukarica i Sportske organizacije Čukarica.Ovogodišnji turnir je otvorio predsednik Gradske opštine Čukarica i predsednik Organizacionog odbora turnira Srđan Kolarić, koji je izveo početni udarac i dodao loptu legendarnom fudbaleru Stanislavu Karasiju.


Veliko nam je zadovoljstvo da danas otvaramo tradicionalni Zimski fudbalski turnir na Čukarici koji traje evo već gotovo tri decenije. Turnir je nastao sa idejom da pomognemo čukaričkim i beogradskim amaterskim fudbalskim klubovima da se pripreme adekvatno i kvalitetno za predstojeću prolećnu sezonu, a najbolje je, naravno, kroz igru i susrete, koji će biti organizovani do početka marta meseca. Važno nam je da se turnir održi uz maksimalno poštovanje fer pleja i uz pravi sportski duh i da nam i ove godine tribine budu pune, jer nam i vremenski uslovi to dozvoljavaju“, rekao je Srđan Kolarić.



Prva utakmica ovogodišnjeg turnira održana na Adi Ciganliji bila je susret ekipe Borca i Velike Moštanice, a potom je usledio susret fudbalera prošlogodišnjeg pobednika Sremčice i Milutinca.


28. Zimski fudbalski turnir Čukarica 2020


Svečanom otvaranju turnira prisustvovali su direktor turnira i član Opštinskog veća Slaviša Šotra, pomoćnik predsednika Mirko Stamatović, direktor Sportske organizacije Čukarica Radomir Živojinović i članovi organizacionog odbora turnira.


Na turniru učestvuje 16 ekipa, od kojih je devet sa Čukarice i sedam iz Beograda. 


Svake godine turnir je promovisao neko od naših čuvenih fudbalera i stručnjaka, a čast nam je da je ulogu ovogodišnjeg promotera sa zadovoljstvom preuzeo Dragan Džajić, naša fudbalska legenda.


Finale će se održati 01. mart, kada će pobedniku turnira biti uručen pehar turnira. (Izvor: GO Čukarica)


Datum: 04.02.2020. Autor: GO Čukarica

PROČITAJTE JOŠ...