Drugo Svetsko prvenstvo u planinskom skejbordu


Prvi septembarski vikend u Novom Sadu biće, tradicionalno, u znaku brzine, adrenalina i prašine. Novosadski klub planinskog skejtborda "ATB“ je i ove godine domaćin Svetskog prvenstva u planinskom skejtbordu koje će biti održano 5. i 6. septembra u Bukovcu (nadomak Novog Sada) po drugi put.

Nakon pet godina organizovanja evropskih prvenstava i prošlogodišnje organizacije 1. Svetskog prvenstva, novosadski klub planinskog skejtborda "ATB“ je potvrdio svoje vodeće mesto domaćina / organizatora takmičenja svetskog kalibra. Iza imena jedinog Kluba planinskog skejtborda u Srbiji "ATB“, stoje mlade nade: Senka Bajić, Mia Višekruna, Todor Jović i veterani: Slobodan Banović, Predrag Marcikić, Predrag Trifunov i Aleksandar Pavlović, koji svom gradu i državi već godinama dokazuju da u ravnici ključa vrela krv te sa svakog takmičenja u Evropi donose potvrde kroz osvajanja brojnih medalja.

O 1. Svetskom prvenstvu u planinskom skejtbordu 2013.
Na prošlogodišnjem 1. Svetskom prvenstvu u planinskom skejtbordu učestvovalo je, pored naših prvotimaca, 120 takmičara iz 17 svetskih država. Na obroncima Fruške gore prašinu su dizali vozači iz: Brazila, Amerike, Engleske, Belgije, Holandije, Poljske, Nemačke, Češke, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Bugarske, Slovenije, Italije, Rusije, Švajcarske, Francuske i MaĎarske. Značaj ovog ekstremnog sporta i samog prvenstva dokazuje i Ambasada USA koja je svojim sportistima platila avionske karte i pomogla prošlogodišnju organizaciju 2. MWB (Mountainboard World Bordercross).

Rezultati 1. Svetskog prvenstva u planinskom skejtbordu 2013.
JUNIORI Jakub Dukowicz - pol Robina Schellinger - ger Kuba Makutynowicz - pol
DEVOJKE Martina Lippolis - ita Senka Bajic - srb Sonia Nicolau - rom
VETERANI Diego Anderson - fra Predrag Marcikic - srb Dave Stiefvater - usa
SLOBODNI SKOKOVI Matt Brind - gbr Arno Van Der Veyver - bel James Wanklyn - gbr
PRO KLASA Kody Stewart - usa Matt Brind - gbr Tom Donaldson - gbr


O Bukovačkoj stazi
Bukovačka staza, dužine 700m, najduža je i najopasnija staza u Evropi i predstavlja veliki izazov za profesionalne skejtbordere. Brzina koja se postiže prelazi 40 km/h, a mnoge opasne krivine i prepreke zahtevaju pre svega hrabrost i ljubav prema planinskom skejtbordu.

Prijatelji planinskog skejtbord prvenstva
Novi Sad i KPS “ATB” ne bi mogli da budu domaćini takmičenja da nema prijatelja koji podržavaju ovaj sport. Najznačajnija je svakako Turistička organizacija Novog Sada, koja godinama unazad promoviše i pomaže prvenstvo. Ne treba zaboraviti ni Mobil Sisteme, Mountainboarding Shop, Vojvodina put-Bačka put, Ambasadu USA, JKP Vodovod, LAV, Red Bull. Na žalost, Grad (izuzev 2012. godine), Pokrajina i Republika i dalje nemaju sluha za ovaj još neafirmisani sport.


Zagrevanje za Svetsko prvenstvo
Kako bi naši prvotimci dočekali svetske takmičare, ne samo kao domaćini već i kao profesionalni vozači, malo "zagrevanje“ će imati u Italiji (sledeće nedelje), gde odlaze na Evropski kup u planinskom skejtbordu. Sa radošću ćemo ih dočekati i obavestiti javnost o rezultatima naših takmičaraDatum: 25.07.2014. Autor: Aleksandra Bubnjević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...