x

U slučaju plasmana fudbaleri Srbije u Grupi D na EURO 2020

U slučaju plasmana fudbaleri Srbije u Grupi D na EURO 2020

U rumunskoj prestonici Bukureštu održan je žreb grupa za EURO 2020. koje se održava u 12 gradova Evrope (12. jun – 12. jul), a u slučaju da najbolja reprezentacija Srbije izbori plasman posle baraž mečeva u martu (prvi rival Norveška u Oslu, eventualno finale sa boljim iz duela Škotska – Izrael) Orlovi bi u grupi D za rivale imali Englesku, Hrvatsku i Češku. Domaćin grupe D biće gradovi Glazgov i London.


Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020 (engl. 2020 UEFA European Football Championship) održaće se u periodu od 12. juna do 12. jula 2020. godine, u 12 država (Azerbejdžan, Danska, Engleska, Nemačka, Mađarska, Italija, Holandija, Republika Irska, Rumunija, Rusija, Škotska i Španija), u organizaciji fudbalskih saveza ovih zemalja i Unije Evropskih Fudbalskih Asocijacija  (Union of European Football Associations - UEFA).


Sve što treba da znate - Polufinale plejofa - Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020


Raspored mečeva ukoliko Srbija izbori plasman na EURO 2020:

15. jun Glazgov: Češka – Srbija

19.jun London: Engleska – Srbija

23.jun Glazgov: Srbija – HrvatskaGradovi domaćini EURO 2020. su Baku (Azerbejdžan), Sankt Peterburg (Rusija), Bukurešt (Rumunija), Budimpešta (Mađarska), Kopenhagen (Danska), Minhen (Nemačka), Rim (Italija), Amsterdam (Holandija), London (Engleska), Glazgov (Škotska), Dablin (Republika Irska) i Bilbao (Španija).


GRUPA A: Italija, Švajcarska, Turska, Vels

GRUPA B: Belgija, Rusija, Danska, Finska

GRUPA C: Holandija, Ukrajina, Austrija, pobednik plej-ofa D/A

GRUPA D: Engleska, Hrvatska, Češka, pobednik plej-ofa C (SRBIJA)

GRUPA E: Španija, Poljska, Švedska, pobednik plej-ofa B

GRUPA F: Nemačka, Francuska, Portugal, pobednik plej-ofa A/D

(Izvor: FSS)


Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da u osminufinala prođu po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe, kao i četiri od šest trećeplasiranih reprezentacija, na osnovu ostvarenih rezultata, nakon čega se takmičenje nastavlja po nokaut sistemu do finala.


Polufinalni mečevi kao i finalni meč Evropskog prvenstva u fudbalu 2020 održaće se u Londonu (Engleska). Finale EURO 2020 održaće se na stadionu Vembli 12. juna 2020. godine.


Datum: 01.12.2019. Autor: FSS

PROČITAJTE JOŠ...