x

Nagrađeni najbolji sportisti sa invaliditetom Beograda

Nagrađeni najbolji sportisti sa invaliditetom Beograda Foto: SOSIB

Kraj još jedne godine, sada već tradicionalno, sumiramo ukupne rezultate svega što je rađeno. Sportisti sa invaliditetom u 2019. su bili izuzetno aktivni na svim poljima, od rekreacije do najjačih međunarodnih takmičenja. 

 

Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, sumirao je rezultate ostvarene u prošloj godini, a tradicionalno su uručena priznanja najuspešnijim pojedincima i kolektivima, a istaknute su i organizacije koje su doprinele uspešnom radu SSOSIB-a.

 

U svečanoj sali Skupštine Grada, predsednik SSOSIB-a Velimir Knežević je skup nazvao praznikom sporta istakao je - "da su za to su najzaslužniji takmičari"

U ime Grada Beograda, prisutne je pozdravila Sekretarka sekretarijata, g-đa Nataša Stanisavljević.

 

Za najbolje među najboljima, proglašeni su Željko Dimitrijević (najbolji bacač čunja) i Danijela Daca Jovanović – žena koja je bila I reprezentativka u plivanju, I prva žena koja je osvojila najviši planinski vrh Evrope, reprezentativka sa brojnim medaljama u parabiciklizmu, vrhunska sada I u paratekvondu, dok je najbolji mladi sportista atletičar Nemanja Matijašević.Zlatnu plaketu za sportski uspeh dobili su Jelena Terzić za rezultate ostvarene u paratekvondou I Dejan Jokić naš uspešni strelac.  Za najbolji sportski kolektiv ove godine je priznanje dobio košarkaški klub u kolicima "Singidunum".

 

Nagrađeni su I sportisti koji su postavili izuzetne I vrhunske rezultate tokom 2019 godine. Takođe Savez je iskoristio priliku da nagradi I pojedince I institucije koje su dale doprinos unapredjenju položaja osoba sa invaliditetom, među nagrađenima je i pom. ministra za rad Biljana Barošević, sekretarka za socijlanu zaštitu Nataša Stanisavljević kao I član veća Grada Beograda prof. dr Fadilj Eminović.


Datum: 26.12.2019. Autor: SOSIB

PROČITAJTE JOŠ...