x

Pokrajac: U meni još uvek ima dosta motivacije i želje za borbom

Pokrajac: U meni još uvek ima dosta motivacije i želje za borbom Foto: SBC

SBC heksagon 7. decembra 2019. u novosadskom SPENS-u bio je poprište revanš bitke  dva legendarna imena svetske MMA pozornice, vlasnika šampionskog pojasa, Brazilca Majkl "Big Rig" Falkaa i izazivača, hrvatskog borca sa najviše UFC nastupa iza sebe, Igor "The Duke" Pokrajca. U prvom sudaru ova prekaljena ratnika koji se dogodio u maju ove godine u Odzacima susret je nokautom rešio u prvoj rundi Brazilac, sada smo isti scneraio videli u režiji Pokrajca koji se revanširao Falkau i postao novi vlasnik SBC šampionskog pojasa u kategoriji do 93 kilograma.


Serbian Battle Championship 25 - Revenge


Igor "The Duke" Pokrajac je svima poznato ime kada je u pitanju MMA u regionu, borac sa najviše UFC nastupa kada je reč o borcima sa Balkana, legenda hrvatskog MMA. Nakon poslednje borbe koju je odradio 2016. godine u najjačoj svetskoj MMA organizaciji - UFC, 40-godišnji Igor željan novih velikih borbi i povratka na pobedničke staze prihvatio je poziv SBC-a i Serbian Battle Championship je izabrao kao mesto za slavni povratak. Beskompromisni brawler koji je ulazio u kavez sa istaknutim imenima svetskog MMA sporta kao što su Vladimir Matyushenko, Stephan Bonnar, Fabio Maldonado, Vinny Magalhaes, Rafael Cavalcante, Jan Blachowicz, gde svakako treba istaći njegovu veliku pobedu nad Fabiom Maldonado, 13 UFC nastupa iza sebe, skor od 29 pobeda i 14 poraza, od toga 16 pobeda nokautom, takmičenjem na SBC manifestacijama u 2019. dokazao je da njegovim venama i dalje teče šampionska krv i da još uvek nije zadao poslednji udarac u „vatrenom ringu“.


Serbian Battle Championship 25 - Revenge 2019 (Foto)


U maju poraz u prvoj rundi, sada spektaklurna pobeda nad Falkaom. Da li si verovao da će scenario biti ovakav i da čes osvojiti SBC titulu savladavši Falkaa već nakon prve runde?


„Verovao sam u svoju pobedu i prvi put kada smo se borili u Odžacima, ali sam zadobio udarac u razmeni nakon kojeg se nisam mogao adekvatno oporaviti za nastavak borbe.  Ovaj put sam bio spreman da uzvratim, što je i rezultiralo trijumfom“.Pobeda u SPENS-u blistava. Da li ona govori da dimenzije nemaju granice, da ćeš nastaviti i dalje u ovom ritmu ili je ovo tačka na i? Šta su krajnji ciljevi?


„Osećam se kompetentnim još uvek na visokom nivou, i teško je odreći se takmičenja, jako teško... Ovo je sport mladih, a ja ću se držati koliko i dokle god budem mogao. Neću odrađivati oproštajne borbe ili najavljivati poslednju, jednostavno kada dođe vreme i osetim da je kraj, tada ću prestati.  U meni još uvek ima dosta motivacije i želje za borbom“.


Održan Serbian Battle Championship 25 u Velikoj dvorani SPENS-a


Od kada si i zašto u svetu borilačkih veština?


„Od 1997. sam u rvanju, a od 2000. na najvišem nivou slobodne borbe. Zašto u svetu borilačkih veština? Zato što je to moja profesionalna ljubav, nešto što me uvek privlačilo i što je strujalo kroz moje vene kao i dan danas, jednostavno rodiše se da nešto voliš, tako ja volim MMA“.


Koji je tvoj recept povratka nakon poraza? Pokazao si u ovoj godini u SBC da imas svoj šampionski recept?


„Vera u sebe i naporan rad“.


Koju pobedu izdvajaš u bogatoj karijeri?


„Svaka pobeda mi je važna i rezultat je timskog rada“.


Povrede su sastavni deo MMA. Kako si sanirao povrede tokom karijere, koju si najteže podneo, kako si je sanirao, izbrisao iz glave i ponovo krenuo u bitke?


„Nema niti jedne borbe da nisam ušao sa većom ili manjom povredom. Sada, za borbu u Novom Sadu takođe sam imao težu povredu. Sedam dana pre ulaska u heksagon sa Falkaom zadobio sam prelom leve šake. Kada se to dogodilo nazvao sam Bojana Mihajlovića, rekao mu za moje stanje, ali i da neću odgoditi borbu, da sigurno dolazim na megdan Brazilcu“.  Kako je nastao i šta znači nadimak Vojvoda (The Duke)?


„Dok sam bio u UFC-u  bio je potreban nadimak. Bilo je više verzija u opticaju, ali Duke, to jest Vojvoda ili Vojskovođa mi je najviše odgovarao“.


Kako vidiš potencijal ex YU zemalja u ovom sportu u mlađim generacijama, koga bi izdvojio?


„MMA raste iz dana u dan i privlači nove, mlade, talentovane borce. Ne znam za region, više sam upoznat sa borcima iz Hrvatske i ATT-a i tu bi izdvojio Kosića, Barbira, Purkerta...Od njih očekujemo najviše, ali ni drugi ne zaostaju za njima“.


Procena SBC? Da li po fight card-u može da parira KSW, Belatonu...


„SBC je preuzeo primat vodeće MMA organizacije u regiji. Rade pametno i strpljivo. Dovode dobre, opasne borce kao protivnike za domaće, što nije slučaj u drugim organizacijama i samim tim podižu stvarni kvalitet svojih boraca. Želim još jednom da se zahvalim prvom čoveku SBC- a Bojanu Mihajloviću, kao i celokupnom SBC timu na ukazanom poverenju“ – zaključio je šampion Pokrajac.


Datum: 11.12.2019. Autor: Neda Miletić

PROČITAJTE JOŠ...