x

Edukacije u Nacionalnom badminton centru

Edukacije u Nacionalnom badminton centru Foto: BASS

Posle velikog broja duela i takmičanja Nacionalni badminton centar na Adi Ciganliji je u subotu, 7. decembra 2019, bilo mesto dva edukativna događaja. Prvo je 19 polaznika iz osnovnih i srednjih škola, domova učenika i badminton klubova iz Beograda, Ćuprije, Kraljeva, Požarevca, Velikog Središta, Kragujevca, Smedereva i Niša završilo drugi ovogodišnji kurs za realizatore “Shuttle Time” projekta.


Kao i prethodni i ovaj su vodili sertifikovani treneri za obuku u okviru ovog projekta Svetske badminton federacije (BWF) Milan Barbir, inače glavni trener reprezentacija Srbije, i Andreja Andrić, generalni sekretar Badminton saveza Srbije. Nakon teorijskog dela u prostorijama Badminton saveza Srbije i praktičnog na terenima Nacionalnog badminton centra polaznicima podeljeni školski kompleti koji sadrže osnovnu opremu za badminton.


Više od 20 trenera i takmičara pristustvovalo je Nacionalnom badminton seminaru na čijem su se “meniju” našče dve teme. Prvo predavanje je održao magistar sportske medicine, Bogdan Belegišanin, koji je govorio na temu “Bol u donjem delu leđa – terapija pokretom”. Nakon njega na scenu je stupio Milan Barbir koji je obradio temu “Analiza Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina sa posebnim osvrtom na nastup reprezentativaca Srbije”.


“Iza nas je zaista bogat vikend namenjen isključivo edukaciji. Kroz “Shuttle Time” projekat obučili smo novu grupu nastavnika za primenu osnovnih elemenata badmintona u školama i domovima, a kroz strukovni seminar podelili smo nove i aktuelne informacije vezane za bolji i uspešniji sportski razvoj naših takmičara. Verujem da su svi učesnici na kraju otišli zadovoljni i da će badminton na svim nivoima i dalje nastaviti uspešno da raste”, kazao je Milan Barbir.


Datum: 10.12.2019. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...