Velika nagrada Novog sada


Posle Šampionata Srbije MK oružjem, "Velika nagrada Novog Sada" koja će se održati od petka do nedelje  biće novi ispit srpskih strelaca u pripremama za Šampionat sveta u Granadi od 6. do 22. septembra na kome će se vaditi i olimpijske vize za Rio.

- Nije bilo spektakularnih rezultata na Prvenstvu Srbije i oseća se mali umor kod svih strelaca jer su prošli kroz jake pripreme u Granadi uoči turnira "VN Huana Karlosa" i potom su odmah došle i borbe za domaće titule tako da nije bilo dovoljno vremena da povrate svežinu - ocena je Srećka Pejovića sportskog direktora SS Srbije .- Sada nas čeka još jedno jako takmičenje "VN Novog Sada" posle koga ću održati sastanak stručnog štaba i saopštiti konačan spisak za Šampionat sveta u Granadi u septembru.

Pejović planira još dva ciklusa priprema u avgustu:
- Prve će biti od 16. do 22. avgusta, potom planiramo odlazak u Zagreb na međunarodni turnir 24. i 25. avgusta. Završne pripreme biće u Novom Sadu od 26. do 31. avgusta. Po posebnom programu treniraće od 4. avgusta u Granadi Ivana Maksimović sa trenerom Mirom Maksimović, a od 10. avgusta će u Pariz u kamp francuskih strelaca otići Jasna Šekarić, Zorana Arunović i trener Jelena Arunović. Očekuju nas naporni dani, ali bez rada nema ni rezultata i toga su svi strelci svesni - naglasio je Pejović.

Na "Velikoj nagradi Novog Sada" od  1. do 3. avgusta okupiće strelce iz osam zemalja  i kako je istakao direktor organizatora družine Novi Sad Dragan Marković, posebno su brojne, uz srpsku, selekcije Hrvatske i Bugarske.

U Granadi na 51. Šamionatu sveta  vadiće se olimpijske vize u 15 disciplina. Na 50. šampionatu sveta u Minhenu 2010. osvojeno je rekordnih sedam medalja - zlatna, četiri srebrne i dve bronzane. Medalje za Srbiju osvojili su - zlatna: Zorana Arunović (MK pištolj), srebrne: Zorana Arunović (vazdušni pištolj), Andrija Zlatić (vazdušni pištolj), ženska reprezentacija MK pištoljem (Jasna Šekarić, Zorana Arunović, Jelena Arunović) i muška reprezentacija vazdušnim pištoljem (Andrija Zlatić, Damir Mikec, Dimitrije Grgić), a bronze su  pripale ženskoj reprezentaciji MK puškom trostav (Lidija Mihajlović, Ivana Maksimović, Andrea Arsović) i Nemanji Mirosavljevu (MK puška trostav).

Pre Minhena, najtrofnije učešće sa šest odličja bilo je u Finiksu u Arizoni 1970. kada su osvojene tri zlatne, dve srebrne i bronzana medalja.Datum: 30.07.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...