x

Kragujevčanke protutnjale Beogradom

Kragujevčanke protutnjale Beogradom Fot: Rk Radnički

Rukometašice Radničkog  su u utakmici 9-og kola super B lige za žene savladale u Beogradu domaću ekipu Junior rezultatom 37-21, poluvreme 20-11.  

Krenule su Kragujevčanke tako da odmah daju do  znanja ekipi domaćina da nema šta da traži u ovom duelu. Prepoznatljiva agresivna odbrana, furiozni kontranapadi i već u 8-om minutu je otklonjena sva rezultatska neizvesnost pogotkom Ajlin Bjelak za, u tom trenutku, velikih 6 razlike (2-8). Probale su igračice Juniora sve što je u njihovoj moći, par minuta se nalazile na 5 golova minusa, ali je, kako je odmicala igra, prednost crvene mašinerije iz Kragujevca sve više rasla i uz par atraktivnih poteza, na poluvreme se otišlo prednošću Radničkog 11-20.

Kragujevčanke silovito do novih bodova

Kako su završile poluvreme, tako su rukometašice Radničkog nastavile i u drugom delu igre, pa već u 39-om minutu beležimo kapitalnih 15 golova prednosti (12-27). Iako je šef struke Kurandić dobrano promešao karte u sastavu, gošće nisu spuštale nogu sa gasa, tako da golom Stoiljkovićeve u 48-om minutu na semaforu stoji rezultat 14-33. Mirisalo je na rezultatski debakl domaćina, ali kombinovani sastav Radničkog spušta tempo u poslednjih 10 minuta i sigurnom igrom privodi utakmicu kraju konačnim rezultatom 21-37.

Sve igračice su dobile šansu na ovoj utakmici, a iz stručnog štaba su zadovoljni njihovim učinkom.

Podela plena u Boru

U redovima Juniora najefikasnija je  bila Ivana Pušonja sa 6 pogodaka, dok su se kod Radničkog istakle Ksenija Petrović sa 9 i Ajlin Bjelak sa 7 postignutih golova. 

Igrač utakmice : Ksenija Petrović

RK Junior  –RK Radnički:21-37 (11-20)

Beograd: Hala “Slodes”. Gledalaca : 70
Sudije: Dejan Marković,Borko Boškov 
Sedmerci: Junior 6 (4), Radnički 3 (2)
Isključenja: Junior 4 min, Radnički 6 min

Junior :  Vranić, Budimić, Potkonjak 5, Đokić 1, Rudović, Kremanac, Nikolić, Manojlović 3, Janković 1, Todorović, Tommić, Stevanović, Tomašević, Nikolić 5, Pušonja 6.

Radnički :   J.Pojužina ( 6 odbrana) , Veličković 4, Srećković, Bjelak 7, Vasić 1,  Knežević 6, Blagojević 1 , Hasanović ( 5 odbrana), Vlašković 1, Filipović 1, Savić ( 4 odbrane,sedmerac),  Todorović, T.Petrović 3, K.Petrović 9, Stoiljković 4, Ž.Pojužina.

Narednog vikenda rukometašice Radničkog će ugostiti uvek nezgodnu ekipu Topličanina iz Prokuplja u svojoj SBB dvorani Jezero u okviru pretposlednjeg,10-og kola SBRL za žene.


Datum: 25.11.2019. Autor: Saša Jančić

PROČITAJTE JOŠ...